Головна » 2024 » Липень » 12 » Для Олімпійських змагань вода Сени придатна, запевняє паризька мерія

Для Олімпійських змагань вода Сени придатна, запевняє паризька мерія

За інформацією мерії Парижа, вода в річці Сена відповідала стандартам для плавання спортсменів "десять або одинадцять" днів із останніх дванадцяти, що є задовільним результатом.

"Сподіваємося, що справи підуть трохи краще, жодних побоювань щодо можливого проведення змагань, які відбудуться, немає", - заявив у п'ятницю заступник мера Парижа, відповідальний за роботу, пов'язану з проведенням Олімпійських ігор, П'єр Рамадан.

Від початку літа через незадовільну якість води зберігалося занепокоєння щодо можливості проведення на Сені олімпійських запливів за програмами марафонського плавання і тріатлону.

"Я не кажу вам, що ми дуже спокійні, зважаючи на погоду, але у нас немає побоювань щодо можливості проведення змагань у призначений термін", - сказав заступник мера.

При цьому він застеріг, що в разі необхідності змагання відбудуться "з коригуванням".

У разі інтенсивних опадів неочищена вода - суміш дощових і стічних вод - може потрапляти в річку, і для запобігання цьому явищу перед Олімпіадою було створено спеціальні утримувальні споруди. Якщо вони виявляться недостатніми, передбачено план Б, який полягає в тому, щоб відкласти змагання на декілька днів.

І в крайньому випадку, вони можуть бути перенесені на олімпійський відкритий водний стадіон у Вер-сюр-Марні за 20 км від Парижа. Про це повідомив голова оргкомітету Олімпійських ігор Тоні Естанге.

Тим часом мер Парижа Анн Ідальго має намір на власному прикладі підтвердити якість води в річці, скупавшись у Сені 17 липня неподалік від будівлі мерії.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-07-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1137

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]