Головна » 2024 » Вересень » 26 » Для розмов про підтримку України Німеччина очікує на візит Байдена у жовтні

Для розмов про підтримку України Німеччина очікує на візит Байдена у жовтні

Американські та німецькі урядові джерела оголосили про поїздку президента США Джо Байдена до Німеччини 10-12 жовтня, що ймовірно буде його останнім візитом до Європи перед американськими президентськими виборами у листопаді.

Він також висловить вдячність Німеччині за підтримку оборони України від російської агресії.

З посиланням на німецьких посадовців часопис Spiegel написав, що у Берлін в цей час планують запросити також президента Франції Еммануеля Макрона і британського прем’єр-міністра Кіра Стармера для обговорення підтримки України на чотиристоронній зустрічі.

Білий дім повідомив, що візит Джо Байдена до Німеччини має на меті зміцнення «тісних зв’язків» і «координацію спільних пріоритетів» США і Німеччини.

«Він також висловить вдячність Німеччині за підтримку оборони України від російської агресії і за те, що Німеччина приймає у себе військовослужбовців США та робить внесок у безпеку Сполучених Штатів, Німеччини та цілого альянсу НАТО», - сказано в повідомленні Вашингтона.

Очікують, що Байден у Німеччині відвідає американську військову базу Рамштайн, яка стала особливо відомою, бо на ній від початку російського вторгнення в Україну 2022 року почалися регулярні зустрічі представників приблизно п’ятдесяти країн, які узгоджують військову допомогу Україні.

Німеччина виділить зимовий пакет на суму 70 млн євро для забезпечення України теплом та електроенергією. За рахунок додаткових коштів пакет забезпечить українські міста невеликими теплоелектростанціями, котельними установками, генераторами та сонячними системами.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у короткому повідомленні після зустрічі з Шольцом заявив, що говорив про те, «як зробити справедливий мир ближчим» та «зберігати єдність», а також про підготовку другого Саміту миру.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 22 вересня прибув до Нью-Йорка для участі в заходах в рамках тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-09-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 186

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]