Головна » 2021 » Липень » 15 » Для веганів в Іспанії створили рибу з помідорів

Для веганів в Іспанії створили рибу з помідорів

риба помідор веган іспанія

Альтернативи тваринним білкам стають все більш популярними. Багато стартапів пропонують споживачам рослинні замінники м’яса, м’ясо, вирощене у лабораторіях, штучні яйця і навіть кальмарів. З рослин можна виготовити і аналоги риби. Наприклад, іспанська компанія Mimic Seafood пропонує рибу (тунець) із томатів.

Продукт має назву Tunato. Це своєрідна гра слів: “тунець” плюс “томат”. У компанії Mimic Seafood запевняють, що їх штучний тунець за смаком та текстурою справді подібний до натуральної риби.

Споживачам пропонують упаковки готових страв – як чистий Tunato, який можна додавати у страви або споживати самостійно, так суші й роли зі штучним тунцем, а також соус тартар.

риба помідор веган іспанія

Виробництво такої псевдориби не шкодить океанам. До того ж, споживання справжнього тунця може бути небезпечним для вагітних жінок та дітей через високу концентрацію ртуті. А зі штучною рибою такої проблеми немає – вона практично нейтральна.

Тунець з помідорів – не єдина інновація на цьому ринку. Так, наприклад, американський стартап Aqua Cultured Foods створює штучні креветки завдяки процесу ферментації грибів. Компанія також планує почати виробництво штучної риби, кальмарів та інших замінників морепродуктів.  Такі штучні морепродукти та риба містять достатньо вітаміну В12.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-07-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1448

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]