Головна » 2016 » Липень » 25 » Дні добросусідства України й Румунії після 14-річної перерви відновили

Дні добросусідства України й Румунії після 14-річної перерви відновили

У румунському прикордонному містечку Сігет-Мармацієй (повіт Марамуреш) відсвяткували Дні добросусідства України та Румунії.

Вперше цей міжнародний фестиваль відбувся тут у 2002 році. Після чого 14 років не проводився взагалі.

У жовтні минулого року Дні добросусідства України та Румунії відсвяткували в закарпатській Білій Церкві. Теперішнє свято стало символічним кроком у відповідь із боку Марамуреша. Урочиста частина розпочалася на мості через Тису, який з’єднує дві країни, а далі свято перемістилося в етнографічний музей під відкритим небом. Незважаючи на спеку, Дні добросусідства відвідала величезна кількість людей, для яких виступали фольклорні колективи з прикордонних областей, діяли виставки-продажі сувенірів, працювали кухні з національними стравами тощо.

Як зазначив у своєму вітальному слові голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, «є два погані «сусіди» – великі ріки й довгі дороги. Але з хорошими сусідами будуємо через ріки мости, а довгу дорогу до благополуччя проходимо пліч-о-пліч. Ще кажуть, що краще посваритися з тещею, ніж із сусідом! Закарпаття і Марамуреш у своїй спільній історії завжди були, є і будуть хорошими сусідами й друзями…».

Наступного року Дні добросусідства України та Румунії в рамках повіту Марамуреш та прикордонних районів Закарпаття відбудуться на українському боці, – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1810

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]