Головна » 2023 » Березень » 19 » До спільних з Південною Кореєю навчань приєднався стратегічний бомбардувальник США

До спільних з Південною Кореєю навчань приєднався стратегічний бомбардувальник США

Стратегічний бомбардувальник В-1В США, здатний нести ядерну зброю, у неділю приєднався до спільних військових навчань з Південною Кореєю. Про це повідомляє Yonhap із посиланням на Міністерство оборони Південної Кореї.

"Альянс Південної Кореї та США зберігає найвищий рівень об’єднаної оборонної позиції проти постійних загроз регіональній стабільності з боку Північної Кореї та досягне “миру через силу” на основі потужних можливостей і позицій союзників, одночасно зміцнюючи довіру до розширеного стримування США", - зазначається в повідомленні.

Навчання за участю В-1В проходили у неділю в небі над Корейським півостровом у рамках навчань “Щит свободи”. У ньому брали участь також винищувачі-невидимки F-35A Південної Кореї та американські винищувачі F-16.

Минулого разу американський бомбардувальник B-1B був на півострові 3 березня.

Нинішнє прибуття B-1B відбулося після запуску Північною Кореєю балістичної ракети малої дальності в бік Східного моря в неділю, через три дні після випробовування Пхеньяном міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-17.

Як повідомлялося, Північна Корея у неділю вранці здійснила новий пуск балістичної ракети малої дальності зі свого західного узбережжя в бік Японського моря.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1312

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]