Головна » 2017 » Грудень » 14 » До закону про працевлаштування іноземців Анджей Дуда підписав зміни

До закону про працевлаштування іноземців Анджей Дуда підписав зміни

Анджей Дуда підписав зміни до закону про працевлаштування іноземців. Зміни стосуються нових пільг для іноземців, які не є громадянами країн ЄС і хочуть перенести до Польщі своє підприємство.

Про це повідомило Польське радіо.

Президент Польщі підписав закон, згідно з яким, зокрема, іноземці, які не є громадянами країн Європейського Союзу, зможуть отримати посвідку на тимчасове перебування у Польщі у межах перенесення в країну підприємства з іншої держави. Нові пільги для іноземців на початку липня запропонували в польському уряді.

Закон Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Польщі вводить у польське законодавство директиву Європейського парламенту та Ради ЄС від 15 травня 2014 року щодо умов в’їзду і перебування громадян третіх держав у межах перенесення в країну підприємства.

За підрахунками Управління з питань іноземців, ці зміни можуть стосуватися до 200 тис. осіб. Тільки у 2015 році зареєстровано понад 100 тис. клопотань про легалізацію тимчасового перебування у зв’язку з працевлаштуванням.

За словами МВСіА, головною метою закону є спрощення процедур під час видачі дозволів на тимчасове перебування іноземців у зв’язку з перенесеннями ними до Польщі свого підприємства. Максимальний період становитиме 3 роки у випадку працівників, які посідають керівні посади та спеціалістів, а також рік у випадку працівників, котрі проходять стажування. Після закінчення цього періоду згадані особи повинні покинути територію держав ЄС, якщо не отримають дозвіл на перебування на іншій підставі, згідно з нормами ЄС чи Польщі.

Щоб перенести своє підприємство, потрібно бути раніше працевлаштованим у ньому або у тій самій групі підприємств протягом щонайменше 12 місяців – у випадку працівників на керівних посадах та спеціалістів, і 6 місяців – у випадку працівників, які проходять стажування.

Дозвіл на перебування у Польщі у зв’язку з перенесенням підприємства в країну буде видавати воєвода. Клопотання може зареєструвати заклад, який приймає іноземця на роботу у межах внутрішнього перенесення. На підставі цього дозволу іноземець зможе працювати на території усього ЄС у межах даного підприємства.

Як наголосили автори змін до закону про іноземців, найближчим часом у Польщі бракуватиме робочих рук.

«Постійні поїздки на заробітки поляків після вступу Польщі в ЄС у 2004 році та динамічне збільшення працевлаштування і брак робочої сили у деяких галузях економіки призвели до великого зацікавлення з боку польських підприємств іноземними працівниками», – пояснили в МВСіА.

У зв’язку з цим, в законі введено спрощення під час видання дозволу на тимчасове перебування та працю, а також дозволу на постійне перебування для працівників, які найняті на професійних посадах, потрібних польській економіці.

Крім того, для іноземців, котрі хочуть отримати дозвіл на постійне перебування у Польщі, введуть нову вимогу. Вони повинні володіти польською мовою щонайменше на рівні B1 (середній рівень). Ця вимога не стосуватиметься дітей до 16 років, а також тих, хто народився у Польщі.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-12-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1889

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]