Головна » 2015 » Грудень » 9 » Доповідь ООН: на Донбасі загинули більш ніж 9 тисяч осіб. ВІДЕО

Доповідь ООН: на Донбасі загинули більш ніж 9 тисяч осіб. ВІДЕО

Унаслідок військових дій на Донбасі загинули понад 9 тис. людей, ще понад 20 тис. є потерпілими, зазначається в доповіді офісу Верховного комісара ООН з прав людини.

"Загалом з середини квітня 2014 року до 15 листопада 2015 року зафіксовано як мінімум 29 тис 830 жертв (українські Збройні Сили, цивільні особи і члени озброєних груп) поблизу збройного конфлікту на сході України, з них принаймні 9098 загинули, щонайменше 20 ти. 732 постраждали", - йдеться в доповіді, опублікованій на сайті офісу Верховного комісара ООН з прав людини.

Згідно з інформацією, це вже 12-та доповідь Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації з дотриманням прав людини в Україні, що ґрунтується на роботі відповідної місії моніторингу. Доповідь охоплює період з 16 серпня до 15 листопада 2015 року.

"Кількість жертв серед цивільного населення, зафіксована Управлінням з 16 серпня до 15 листопада, становить 178 осіб, з яких 47 загиблих і 131 поранений", - йдеться в доповіді.

З цієї кількості 52% - це жертви вибухонебезпечних пристроїв, які залишилися після активних бойових дій у регіоні, що підтверджує необхідність широкого розмінування території.

У доповіді йдеться, що оголошений режим припинення вогню на Донбасі привів до значного зниження бойових дій, особливо у вересні та жовтні. Водночас, згадується у документі, у першій половині листопада відбулося збільшення сутичок уздовж лінії зіткнення, зокрема із застосуванням артилерійських систем.

Місія також констатує надходження інформації про серйозні порушення прав людини стосовно населення, яке проживає на територіях самопроголошених "ДНР/ЛНР".

В Управлінні Верховного комісара також зазначили, що запроваджені українською стороною в січні 2015 року обмеження на переміщення через лінію дотику залишаються одним із головних викликів для людей, які живуть у зоні конфлікту.

"За оцінками, 2,9 млн осіб, що живуть у зоні конфлікту, як і раніше. стикаються з труднощами в здійсненні своїх економічних і соціальних прав, зокрема йдеться про доступ до якісної медичної допомоги, житла, соціальних послуг та пільг, а також компенсаційних механізмів", - зазначено в доповіді.

У Криму і досі суттєво порушуються права людини

"В Автономній Республіці Крим (...) мешканці півострова, як і раніше, потерпають від широкого утиску їхніх прав у зв'язку із застосуванням обмежень правової бази, встановленої РФ", - зазначається в доповіді.

Згідно з інформацією, незважаючи на те, що вони можуть залишити свої українські паспорти і не будуть покарані за приховування цього факту, у жителів Криму немає іншого вибору, окрім як прийняти громадянство РФ, інакше вони втрачають роботу і соціальні пільги.

Більшість випадків порушення прав людини стосуються кримських татар та тих людей, котрі розглядають Крим як невід'ємну частину України.

Довідка

2014 року Росія окупувала й анексувала український Крим, порушивши дані України в 1994 році гарантії збереження суверенітету і територіальної цілісності, а також почала "гібридну війну" проти України на Донбасі, таємно, без оголошення війни ввівши туди війська і техніку і прикриваючи окупацію кількох районів двох східних областей маріонетковими сепаратистськими організаціями.

Верховна Рада визнала Росію країною-агресором і закликала парламенти іноземних держав, міжнародні організації також визнати РФ країною-агресором.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-12-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1908

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]