Головна » 2020 » Листопад » 7 » Дослідження: звукам міста, а не джунглів віддають перевагу мавпи

Дослідження: звукам міста, а не джунглів віддають перевагу мавпи

мавпа

Дослідники з фінського університету Аалто з'ясували, що широконосі мавпи віддають перевагу вуличним звукам, а не шуму джунглів.

Як пише The Guardian, науковці дійшли до такого висновку у рамках дослідження того, як технології можуть поліпшити добробут тварин, які живуть в неволі. Так, учені встановили тунель з датчиками в вольєрі мавп, давши приматам можливість слухати звуки дощу, вулиці, заспокійливі звуки або танцювальну музику.

"Ми думали, що їм сподобаються заспокійливіші звуки, такі як дзен-музика, але насправді вони більше реагували на звуки вуличного руху", — сказала дослідниця Ільєна Хірскій-Дуглас.

За її словами, звук транспортних засобів, що проїжджали повз, виявився найпопулярнішим вибором серед тварин, які іноді спали або проводили час усередині саме цього тунелю.

На думку координаторки досліджень Кірси Піннонен, звуки дороги імітують деякі природні засоби спілкування мавп, такі як шипіння, писк і квакання, якими вони підтримують контакт.

Звукові експерименти проводилися над тваринами в неволі і раніше, але учені кажуть, що це була перша спроба дати тваринам повний контроль над тим, що вони хочуть слухати. У майбутньому це може дозволити зоопаркам давати тваринам додаткові можливості в вольєрах, такі як контроль освітлення, тепла або температури. Також у тварин може з'явиться можливість грати в ігри.

За словами Піннонен, інші зоопарки по всій Європі зацікавилися результатами дослідження.

Що відомо

  1.     Невеликим тайським містом Лопбурі пересувається близько 4,5 тисяч мавп і їх популяція зростає.
  2.     Студент з Малайзії Закрідж Родзі побачив селфі та відео мавп у своєму телефоні, який був загублений у джунглях поблизу будинку.
  3.     Низка мереж супермаркетів у Великій Британії відмовилися від продажу кокосового молока і кокосової води після інформації про те, що в Таїланді виявили ферми, на яких мавп змушують збирати кокоси.
  4.     В Індії мавпи вкрали зразки крові пацієнтів, які лікувалися від коронавірусу, лазили з ними по деревах, гризли їх і кидали на землю.

За матеріалами: Новини сьогодні
07-11-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1302

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]