Головна » 2014 » Січень » 22 » Євросоюз готовий перевірити рахунки українських олігархів. Австрія може заарештувати активи Клюєва

Євросоюз готовий перевірити рахунки українських олігархів. Австрія може заарештувати активи Клюєва

Європейський Союз наразі не говорить про запровадження адресних санкцій проти представників керівництва України, але готовий перевірити рахунки українських олігархів в банках країн Євросоюзу як "передсанкційний крок", якщо силу й надалі буде застосовувати проти мітингувальників у Києві. Про це 22 січня заявив комісар ЄС з питань бюджету Януш Левандовський, повідомляє УНІАН.

"Євросоюз вийде за рамки заяв, які засуджують насильство. Наразі не говоримо про санкції з боку ЄС, але є інтереси олігархів, є банківські рахунки, які можна перевірити," - заявив комісар Левандовський.

"Це кроки, які можуть бути здійснені до запровадження санкцій, але вони можуть бути відчутними, якщо зачеплять інтереси, що їх мають провладні групи в Україні," - сказав комісар ЄС.

Він додав, що нині шанси на підписання Угоди про асоціацію "знижуються до нуля", натомість на порядку денному України та ЄС домінують негативні реакції і заяви.

Австрія розслідує рахунки Клюєва. Можливий арешт

Автомайдан має інформацію про те що в Австрії готують арешт активів секретаря РНБО Андрія Клюєва. Про це з посиланням на джерела повідомив один з лідерів Автомайдану Сергій Хаджинов, пише "Українська правда".

"Акцію під посольством Австрії скасовано, бо, за нашими даними, уряд цієї країни вже терміново готує арешт активів Клюєва", - повідомив він.

У посольстві Австрії на прохання уточнити цю інформацію сказали, що розслідування ведеться: "В Австрії є закон про захист особистих даних. Ми не можемо поширювати цю інформацію. Розслідування ведуться, але про ці розслідування у посольстві інформації немає", - сказав посол Вольф Дітріх Хайм.

Нагадаємо, Йоган Вановітц, директор австрійської фірми Euro East Beteiligungs GmbH, яка виступає номінальним власником резиденції "Межигір'я", підозрюється у маніпуляціях на біржі.

Також додамо, бізнес сонячної енергетики Андрія Клюєва зареєстровано на траст у Ліхтенштейні, який також пов'язаний з родиною Віктора Януковича.




За матеріалами: Новини сьогодні
22-01-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11156

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]