Головна » 2013 » Листопад » 4 » "Фатальна жінка" в соцмережах розкрила секрети експертів в області безпеки

"Фатальна жінка" в соцмережах розкрила секрети експертів в області безпеки

Амір Лахани і Джозеф Муніс, експерти з безпеки техаської компанії World Wide Technology, зуміли зламати сайт однієї з державних компаній США, назва якої не наводиться, використовуючи для цього всього лише образ привабливої жінки. Таку новину у понеділок, 4 листопада, повідомляє leocity.info з посиланням на мережеве видання Zdnet.

Експерти створили в соціальних мережах LinkedIn і Facebook фальшиві аккаунти на ім'я 28-річної випускниці MIT Емілі Вільямс, за допомогою якої стали володарями виробничих секретів високопоставлених урядових чиновників, і отримали коди доступу до важливих документів. Для ілюстрації фальшивих блогів вони запозичили фотографію однієї з місцевих офіціанток, яку ніхто за три місяці так і не впізнав.


Про результати цього експерименту Лахани і Муніс відзвітували під час виступу на технологічній конференції RSA Europe 2013, яка відбулася 30 жовтня цього року.


Вони відмовилися назвати агентство, співробітники якого виявилися настільки беззахисні перед жіночою красою, повідомивши лише, що ця фірма спеціалізується в галузі комп'ютерної безпеки і захисту національних інтересів.


Експерти повідомили, що протягом перших же 15 годин після створення фальшивого акаунту у "Емілі" вже було 60 "друзів" у Facebook і 55 в LinkedIn - співробітники тієї самої установи, над яким був поставлений експеримент, і його підрядники. За першу добу "красуня" отримала також три пропозиції роботи.


Окремо наголошується, що раніше створений фальшивий блог красеня-чоловіка не отримав жодних друзів і пропозицій від цільової групи.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-11-2013
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11260

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]