Головна » 2021 » Жовтень » 2 » Фото Меркурія з близької відстані зробила космічна станція

Фото Меркурія з близької відстані зробила космічна станція

На сайті Європейського космічного агентства повідомили про перший успішний політ BepiColombo.  Під час  європейсько-японської місії камера спостереження зафіксувала кратер Лермонтова, Кальвіно і рівнини Рудакі на планеті.  

Фото зробили  під час обльоту. Кратер Лермонтова — один з об’єктів, які буде вивчати місія. Вчених дуже зацікавили  особливі "западини" по яких в космос надходять летючі речовини.

Космічному кораблю вдалось підлетіти  до Меркурія на відстань менше ніж 200 км. Але, на жаль,  через те, що з того боку, де він пролітав, була ніч,  зблизька фото зробити не вдалося. Мінімальна відстань на фото вище — 1 000 км. На фото потрапила північна півкуля планети.

Наступний політ планують влітку 2022 року. Під час нього вчені  будуть використовувати два наукових механізми: планетарний орбітальний апарат Меркурій ЄКА і магнітосферний орбітальний апарат Меркурій JAXA. Вони досліджуватимуть ядро, поверхню, магнітне поле. Згодом  у  результаті яких  вчені хочуть скласти карту Меркурія і дізнатися про причину його появи.   

Додамо, місія розпочалася  ще три роки тому. Основна частина запланована з грудня 2025 роки після шести обльотів Меркурія для стабілізації на орбіті.

Раніше ми ділилися, що астрономи зафіксували в сузір'ї Оріона рідкісний тип планет з трьома зірками.

Також розповідали, що в Гібралтарі знайшли печерну камеру, в якій 40 тисяч років тому жили неандертальці.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-10-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1688

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]