Головна » 2015 » Травень » 10 » Гаазький трибунал розглядатиме злочини росіян в Україні, - віце-президент Європарламенту

Гаазький трибунал розглядатиме злочини росіян в Україні, - віце-президент Європарламенту

Віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецький розповів про резонансний «чорноморський рапорт», який став першим кроком до провадження у Гаазькому трибуналі справ щодо злочинів проти громадян України, котрі вчинили громадяни Росії та сепаратисти.

Про це він повідомив у програмі «Студія Захід з Антоном Борковським» в ефірі Еспресо.TV.

«Днями Комісія закордонних справ Європарламенту ухвалила так званий «Чорноморський рапорт» (проект резолюції щодо стратегічної ситуації у Чорноморському басейні – ред.). У ньому виразно зазначено, що Росія проводила навчання щодо можливості використання ядерної зброї проти Польщі. Були відповідні маневри російської армії, які проходили під криптонімом «Захід» й  розглядалась можливість застосування атомної зброї зокрема щодо Варшави», - сказав європейський політик.

За його словами, для України є не менш важливий момент. У рапорті,  у затвердженій поправці одного з польських євродепутатів, йдеться про можливість скерування відповідних матеріалів до Гаазького трибуналу. Там передбачена можливість суду над російськими і сепаратистськими злочинцями, зокрема за вбивства українських полонених і цивільних громадян.

У Чорноморському рапорті йдеться і про Крим. Європарламент чітко висловився стосовно того, що Крим лишається територією України і з російськими окупантами нема жодних компромісів. Крим, Севастополь, -  є невід’ємною частиною території України.

«Європейський парламент відкинув пропозиції колишнього німецького канцлера Герхарда Шредера, котрий казав «забути про Крим» й будувати стосунки з Росією, визнавши, що Крим є частиною Російської Федерації. На подібне згоди Європейського Парламенту нема і не буде», - запевнив віце-президент Європарламенту.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
10-05-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1960

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]