Головна » 2012 » Вересень » 8 » Гетьман краю Височіна відвідав Свалявщину

Гетьман краю Височіна відвідав Свалявщину

У справжнє свято дружби перетворилося відвідання делегацією Свалявської ЗОШ І-ІІІ ступеня імені Т.Г.Масарика.

Цю школу чеські друзі відвідують не вперше. Побудована за часів і на кошти першого президента Чехословаччини, нині вона потребує значного оновлення. І край Височина взявся в цьому допомогти. Так народився спільний інвестиційний проект «Заміна вікон з метою впровадження енергозберігаючих технологій». На його реалізацію нинішнього року обласна влада виділила 150 тис. грн. Стільки ж спонсорувала чеська сторона через Фонду «Віза». Звичайно, цих коштів замало для капітального ремонту школи. Але, як в прикладі з Лазещиною, поступово спільними зусиллями можна досягти поставленої мети. І уже цієї зими учням школи буде тепліше і затишніше в класних кабінетах.

Уже другий рік учні школи вивчають чеську мову. Тож і вітання для гостей звучало двома мовами.

У свою чергу гетьман краю Височіна побажав колективу успіхів у здобутті знань, зміцнювати дружбу між українським і чеським народами, а кожному першокласнику вручив подарунки.

А в Рудниковій Гуті Свалявського району завдяки спільному проекту вдалося не тільки замінити вікна та двері навчально-виховного комплексу, а повністю відремонтувати його. І в урочистій обстановці на фасад будівлі керівники Закарпаття та Височіни прикріпили табличку про завершення проекту, - повідомили у прес-службі обласної ради.

За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12614

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]