Головна » 2020 » Листопад » 28 » Як отримати аліменти на дитину мирно і через суд

Як отримати аліменти на дитину мирно і через суд

Батьки в однаковій мірі відповідають за благополуччя своєї дитини. Коли один з них не бажає допомагати фінансово, можна змусити його це робити через суд.

Зазвичай за аліментами звертаються жінки після розірвання шлюбу. Однак, відсутність розуміння деяких тонкощів призводить до того, що суд відмовляє в задоволенні частини вимог або на дитину виділяється менша сума, ніж можна було отримати.

аліменти дитина

Оформлення аліментів на дитину

Якщо шлюб розпадається, бажано відразу ж отримати юридичну або правову допомогу. Спеціаліст по аліментних зобов'язаннях допоможе вам скласти угоду або підготувати позов до суду. При необхідності він буде супроводжувати вас на кожному етапі до моменту отримання перших виплат.

На сайті адвоката по аліментах alvaprivacy.ua/ua/poslugi/family/advocate-alimenty ви зможете ознайомитися з основними напрямками роботи юриста по аліментам, дізнатися вартість послуг і більш детально зрозуміти, яка допомога вам буде запропонована.

Якщо неповнолітній проживає з одним з батьків, а другий готовий мирно і в добровільному порядку приймати участь у вихованні та забезпеченні дитини, то укладається нотаріальна угода про виплати. Розмір щомісячного платежу, питання про умови - вирішуються батьками за їх згодою. Сімейний кодекс встановлює деякі правила:

  • Суми не можуть бути нижчі за ті, які могли б бути визначені в суді.
  • Сторони можуть вирішити самостійно, як часто буде надходити допомога, в якому вигляді.
  • Подружжя має право змінити або розірвати угоду виключно за спільною згодою за допомогою нового нотаріально завіреного документу.

Звернення до суду

Якщо мирно врегулювати ситуацію, що виникла, не вийшло, то заява подається до суду. Отримати потрібний результат легше, якщо відразу звернутися за допомогою до адвоката. Він підготує позов і всі супутні документи, забезпечить представництво в суді і захист ваших інтересів.

В рамках судової справи визначається розмір аліментних виплат. Він залежить від кількості дітей і наявності офіційного місця роботи у батька. Виплати в твердій грошовій сумі визначаються, коли:

  • у батька немає постійного місця роботи;
  • зарплата нараховується в натурі або у валюті;
  • суми в частковому співвідношенні порушують інтереси дітей.

Допомога адвоката по сімейних справах

Є й інші ситуації, що вимагають індивідуального підходу. Батьки можуть звернутися за допомогою як до оформлення розлучення, так і після процесу.

Щоб обидві сторони спору залишилися задоволені результатом допоможе адвокат у сімейних справах alvaprivacy.ua/ua/poslugi/family/advocate-family, на сайті якого можна дізнатися скільки коштує сімейний юрист, чи варто поєднувати шлюборозлучний процес і вирішення питань щодо аліментних зобов'язань. Консультації проводять досвідчені фахівці.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-11-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1489

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]