Головна » 2013 » Листопад » 26 » Як протистояти даішникам, які зупиняють автобуси, що їдуть на Євромайдан

Як протистояти даішникам, які зупиняють автобуси, що їдуть на Євромайдан

Найчастіше після таких дій вони припиняють свої спроби "розвести" водія.

ДАІ чинить перешкоди автобусам з активістами, які їдуть на акцію протесту в Київ.

Про це повідомляє "Голос столиці". Як розповів активіст "Дорожнього контролю" Олексій Гончарук, дуже багато автобусів їдуть із західного напрямку: "Їх гальмують, зупиняють... Намагаються постійно до чогось причепитися.

Були випадки, коли через відсутність підсвічування - однієї лампочки - заднього номера, інспектори ДАІ хотіли забрати автобус на штрафмайданчик", - каже Гончарук.

"Ми намагаємося ставити їм питання, викликати їх начальство, але воно точно також отримало указ зверху і ніяк не реагує - тільки коли збирається багато людей, тоді щось відбувається", - пояснює активіст.

За його словами, єдиний автобус, який у понеділок не змогли відстояти - це той, у якого інспектори ДАІ зняли задні номери.

За словами Гончарука, ДАІ не коментує причини затримання: "Ніяких офіційних причин немає. Вони намагаються взяти документи в руки, піти, сісти до себе в патрульну машину, просидіти годину-дві.

Затягують час, розуміючи, що законних підстав для затримування цих автобусів у них немає".

"Інспектори найчастіше самі усвідомлюють, що не праві. Але розуміють, що сказати не можуть - бояться, що їх звільнять", - каже Гончарук.

Він також дав кілька рекомендацій, як поводитися людям, коли даішники зупиняють автобуси:

"Першим захистом для будь-якого водія є відеозапис. Друге - не передавати документи в руки, ніде не написано, що людина повинна їх передати.

Вона зобов'язана лише пред'явити їх". "Якщо намагаються забрати документи, потрібно закриватися в своєму транспортному засобі і викликати міліцію, дзвонити прямо на 102.

І найчастіше після таких дій вони припиняють свої спроби "розвести" людину, бачачи, що водій свідомий, документи у нього так просто не забрати", - радить активіст "Дорожнього контролю".




За матеріалами: Новини сьогодні
26-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11250

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]