Головна » 2013 » Лютий » 26 » Як встигати робити більше і що потрібно для повного щастя

Як встигати робити більше і що потрібно для повного щастя

   Як встигати робити більше і що потрібно для повного щастя

7 фактів про продуктивність

1. Прогрес мотивує сильніше, ніж що б то не було. Це працює, навіть коли є лише ілюзія прогресу (приклад: відеоігри).
2. Щоб встигати більше, перетворіть якомога більше ваших занять у звички та ритуали. Запаси енергії і сили волі не нескінченні, краще приберегти їх для самого важливого, а інше робити на автоматі.
3. Під пресингом часу чоловіки віддають перевагу обсягу виконаної роботи, а якістю жертвують. Жінки, навпаки, роблять акцент на якість.
4. Керівники краще реагують на звіти з цифр і графіків, ніж на словесні описи.
5. Контроль над власним розкладом знижує стомлення від роботи.
6. Не сортуйте емейли по папках. Цим ви тільки знижуєте швидкість роботи.
7. Жестикуляція прискорює процес навчання. Ще б вона не полегшувала: наш мозок проектувався в першу чергу для управління тілом.

5 фактів про щастя

1. Ключові речі для щастя: вміти отримувати задоволення (насамперед від роботи, адже їй ми присвячуємо найбільше часу), відчувати себе потрібним і мати мету в житті (тут допоможуть релігія або філософія), бути соціальним (друзі і сім'я), володіти контролем над своїм життям.
З перерахованих речей найбільше недооцінюють недолік контролю. Відчуття безпорадності може вражати населення цілих країн і (імовірно) сильно скорочує тривалість життя.
2. Фізичні вправи і релігія дуже ефективні, тому що регулярно постачають нас маленькими порціями щастя.
3. Зростання доходів після досягнення певного рівня (для США - близько $ 80 тис. на рік) перестає приносити щастя. Більшості людей не потрібно багато грошей. Достатньо, щоб їх було більше, ніж у сусіда.
4. Ставте амбітні цілі і будьте весь час зайняті. Неробство швидко псує настрій. Пригадайте, якими насиченими бувають ваші робочі дні і яка порожнеча накочує у вихідні.
5. Посміхайтеся, навіть якщо вам невесело і навколо нікого немає. М'язи дадуть сигнал мозку, і вам дійсно стане краще.

5 фактів про сприйняття часу

1. Під час аварії або
протягом стрибка з парашутом  час сповільнюється тому, що мозок змушений обробляти набагато більше деталей за одиницю часу. У пам'яті ці події теж відкладаються більш детально.
2. Обсяг суб'єктивного досвіду, який можна отримати протягом життя, кінцевий. До 20 років людина отримує половину цього досвіду. До 40 років - 70%. Довге життя на загальний розмір досвіду впливає не сильно. 100-річний чоловік до 20 років так само, як і всі, отримує половину всіх вражень. А друга половина просто розмазується на більш довгий термін.
3. З віком плин часу дійсно прискорюється. Це відбувається по вказаній вище причині: чим старше ми стаємо, тим менше отримуємо нових вражень.
4. Люди в черзі попереду вас роблять свої справи занадто довго? Справа може бути не тільки в сприйнятті часу. Дослідження показують, що чоловіки намагаються поступитися місцем, коли бачать, що їх чекає людина високого статусу (красивий, багатий, що володіє владою або силою). І навпаки, не надто поспішають, бачачи за собою людину низького статусу. У випадку з жінками такий ефект не виявлено. Можливо, через те, що чоловіки більше схильні до домінування.
5. Абсолютно контрінтуїтивне спостереження: участь у волонтерських програмах допомагає встигати більше. Допомога іншим сприймається як час, проведений з винятковою користю. Це налаштовує на нові звершення і на ще більшу ефективність.



За матеріалами: Новини сьогодні
26-02-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11637

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]