Головна » 2020 » Липень » 24 » Як зберегти здоров'я кісток в літньому віці: молоко та інші варіанти

Як зберегти здоров'я кісток в літньому віці: молоко та інші варіанти

молоко, купити, онлайн

Як зберегти здоров'я кісток в літньому віці: молоко та інші варіанти

Втрата кісткової маси і остеопороз є однією з провідних причин інвалідності в літньому віці. І як тільки люди похилого стають інвалідами, їхнє здоров'я часто знижується і в багатьох інших відносинах. Хоча деяка втрата кісткової маси є неминучою, оскільки ми старіємо, вживання продуктів, багатих кальцієм і вітаміном D, може уповільнити процес і не допустити переломів.

Продукти для зміцнення кісток

Серед основних варіантів - нежирні молочні продукти.

"Тіло потребує вітаміну D для засвоєння кальцію, - нагадує Роберт P Хіні, доктор медицини, професор медицини в Університеті Крейтон в місті Омаха, штат Небраска, і провідний спеціаліст по остеопорозу - Але адекватний рівень білків також необхідний, щоб зберегти кістки сильними".

З цієї причини, стверджує він, молочні продукти, такі як молоко і йогурт, є кращими джерелами кальцію, оскільки вони містять повний набір поживних речовин, необхідних для здорових кісток. Зауважимо, що в Україні молоко вищого гатунку можна знайти онлайн, відвідавши портал molokovitchyzny.com.

молоко, купити, онлайн

Є хорошими джерелами кальцію темно-зелені листові овочі:

  1. капуста;
  2. шпинат;
  3. броколі.

Сир тофу, але шукайте бренди, які роблять сир за допомогою сульфату кальцію - він містить високі рівні кальцію. В 1/2 чашки сиру міститься близько 250 мг кальцію. Дорослі жінки повинні споживати близько 1500 міліграмів кальцію в день, нагадує Роберт Хіні.

Добавки

На жаль, отримати в достатній кількості вітаміну D виявляється часом складніше, ніж отримати достатню кількість кальцію. Хоча багато продуктів збагачені вітаміном D, дієта сама по собі не в змозі забезпечити достатньої кількості вітаміну. Наша шкіра перетворює сонячне світло в вітамін D, але з віком цей процес стає все менш ефективним. Взимку на більшій частині нашої країни Сонце занадто слабо світить, щоб ми могли генерувати достатній кількості вітаміну D.

Поки експерти продовжують обговорювати оптимальні рівні вітаміну D, доктор Хіні рекомендує приймати від 1000 до 2000 міжнародних одиниць (МО) в день в формі добавок. Підвищення рівня вітаміну D особливо важливо, коли ви стаєте старше, вказує він, так як шкіра стає менш ефективною при створенні цієї важливої поживної речовини від сонячного світла.

Крім поживних речовин: радість їжі і спілкування

Дієта, багата поживними речовинами, очевидно, важлива для довголіття. Дбайте про те, що ви їсте. А особливо корисно трапезувати в колі друзів і рідних. Дослідження довгожителів у всьому світі показують, що соціальні зв'язки і наявність сенсу в житті дуже важливі для здоров'я і довголіття. Довгожителі острова Окінави в Японії, наприклад, стверджують, що одна з причин, чому вони мають довге і здорове життя - це те, що вони називають ikigai, або "знайти свій сенс життя".


За матеріалами: Новини сьогодні
24-07-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1434

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]