Головна » 2018 » Травень » 1 » Яка доза алкоголю руйнує мозок

Яка доза алкоголю руйнує мозок

Вчені з Оксфорду стверджують, що вживання навіть невеликих доз алкоголю пов’язане з підвищеними ризиками різкої деградації когнітивних здібностей.

Фахівці вибрали 550 здорових чоловіків і жінок. Ці люди взяли участь у спеціальному дослідженні, що тривало 30 років (1985-2015 роки) та оцінювало вплив соціально-економічних чинників на здоров’я близько 10 тисяч дорослих британців, пише НАРОДНА ПРАВДА.

На початку дослідження середній вік учасників становив 43 роки, жоден з них не страждав на алкогольну залежність. Тести проводилися через рівні проміжки часу, всі учасники пройшли магнітно-резонансну томографію мозку.

Високий рівень вживання алкоголю протягом 30-річного періоду дослідження був пов’язаний з підвищеним ризиком розвитку атрофії гіпокампу – пошкодження головного мозку, що негативно позначається на пам’яті і просторовій орієнтації.

Найвищий ризик деградації когнітивних здібностей був у тих, хто вживав більше 30 одиниць алкоголю (одиниця еквівалентна 30 грамам горілки) на тиждень. У помірно питущих (14-21 одиниці) ризик розвитку атрофії гіпокампу був в середньому в три рази вище, ніж у непитущих.

Фахівці відзначають, що, на їхню думку, вживання навіть невеликих порцій алкоголю загрожує негативними наслідками для організму людини.

Нагадаємо, раніше експерти назвали вбивчі поєднання при вживанні алкогольних напоїв. Перш за все, заборона стосується лікарських препаратів, які не можна приймати разом з алкоголем.

Також раніше фахівці  назвали вид алкоголю, який робить людину агресивною. Йдеться про міцні напої – горілку, коньяк, віскі, текілу та інші.

Нагадаємо, алкогольна інтоксикація – річ дуже неприємна, втім, позбутися її можна як сучасними способами, так і давніми.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1622

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]