Головна » 2017 » Листопад » 20 » Які існують типи маніпуляторів

Які існують типи маніпуляторів

типи маніпуляторів

В наші дні існують різні типи роботів маніпуляторів, які є таким механізмом, який здійснює різні рухові функції схожі з рухом руки людини. За функціоналом вони розрізняються:

  1. маніпулятори, які застосовують для переміщення, навантаження і розвантаження різних вантажів, у виробничих процесах, де з їхньою допомогою здійснюють приймання з верстата готової продукції чи завантаження/розвантаження різних предметів;
  2. у фарбувальних роботах. Виходячи від того, яким ступенем складності володіє оброблювана поверхня розрізняють механізми з різною маневреністю робочого інструмента і різною кількістю ступенів свободи;
  3. для зварювальних робіт механізми використовують для зварювання деталей;
  4. для складальних роботи. За допомогою маніпулятора здійснюються різні складальні операції, особливо вони незамінні в машинобудуванні, де необхідно проводити правильне позиціонування заготовок одна до одної - управління промисловим роботом дозволяє виробляти дуже точні маніпуляції.

Також такі механізми розрізняються за кількістю ланок - чим їх буде більше, то тим краща рухливість руки маніпулятора, він зможе виробляти складні траєкторії і руху. За виконання конструктивного - вони можуть бути рухомими або стаціонарними, також різняться за набором вироблених операцій і за управлінням.

У сучасній промисловості широку затребуваність отримали наступні типи: зварювальні, фарбувальні, прийомні, складальні, вантажно-розвантажувальні. З огляду на їхню затребуваність виробництво роботів маніпуляторів перерахованих вище типів широко розвинене. Також їх широко використовують в науково-дослідних цілях, наприклад, в космосі, на великих глибинах і так далі, у транспортній сфері - як стаціонарні навантажувачі встановлені на кузові авто.

Майже повсюдно використовуються збалансовані механізми. Їхня особливість полягає в тому, що вони можуть вільно утримувати в нерухомому стані об'єкт навіть в разі відключеного живлення, при цьому самі механізми не будуть завалюватися і падати. Їх можна встановлювати на підлозі, прикріплювати до стіни, стелі і так далі.

Управління механізмом здійснюється за допомогою пульта або мнемонічної рукоятки, яка знаходитися поруч з вантажозахоплювальним пристроєм. Вантаж піднімається за допомогою спеціальної стріли, швидкість підйому можна регулювати в досить широких межах.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-11-2017
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1918

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]