Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Картини Воргола можуть вперше виставити в Ужгороді

Картини Воргола можуть вперше виставити в Ужгороді

 Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль задумав привезти до Ужгорода музейні твори відомого художника Енді Воргола (Андрія Варголи). Про таку ініціативу повідомляє його офіційний сайт керівника області.

"У нас виникла ідея влаштувати в атріумі облдержадміністрації виставку музейних творів Воргола, яку приурочимо до відкриття площі. Для реалізації цієї ідеї попросимо сприяння Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді. Виставка Воргола могла б стати справжньою мистецькою подією не тільки для Закарпаття, а й далеко за його межами", - заявив Москаль.

Він нагадав, що один із найвідоміших художників сучасності, засновник поп-арту походить із родини русинів-українців, які мешкали у селі Микова біля Меджилабірців, що за 120 кілометрів від Ужгорода, у Словаччині. "Перебуваючи у містечку, ми хотіли запросити родичів Енді Воргола на відкриття площі, названої на його честь у селі Минай біля Ужгорода. Як виявилося, прямої рідні всесвітньовідомого художника в Словаччині немає, тому ми запросили на Закарпаття керівництво Музею сучасного мистецтва", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, у квітні цього року одним з розпоряджень на виконання закону "про декомунізацію" Москаль перейменував площу Жовтневу в селі Минай біля Ужгорода на площу Воргола. Відповідну табличку із автопортретом художника, стилізовану під поп-арт, вже виготовлено, а про офіційне відкриття площі Воргола - й можливу виставку його творів – буде повідомлено додатково.

Воргол (Варгола) - всесвітньо відомий американський митець лемківського походження, один із засновників поп-арту та культова постать в історії сучасного мистецтва. 

 

 


За матеріалами: Новини сьогодні
11-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1852

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]