Головна » 2022 » Грудень » 21 » Кірбі відреагував на погрози рф через ППО Patriot для України - "росія не може диктувати умови"

Кірбі відреагував на погрози рф через ППО Patriot для України - "росія не може диктувати умови"

Сполучені Штати не зважають на погрози рф щодо поставок в Україну оборонних озброєнь, у тому числі передових систем Patriot, та наголошують, що росія не може диктувати будь-які умови, оскільки вона - агресор, що розв’язав жорстоку війну.

З такою заявою виступив у вівторок під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі.

"росія не може диктувати умови для оборонної допомоги, яку ми надаємо Україні", - наголосив представник Білого дому.

Він підкреслив, що саме рф є країною-агресором у цій війні.

Кірбі також зауважив, що Сполучені Штати залишаються занепокоєними ескалацією конфлікту, що також не відповідає інтересам українського народу. Водночас, за його словами, у Вашингтоні не вважають, що зараз ведеться війна між росією і Заходом, "як заявляв путін, і що є неправдою".

При цьому представник Білого дому не став коментувати намірів адміністрації США надати Україні системи протиповітряної й протиракетної оборони Patriot. Він зазначив, що бачив повідомлення провідних медіа про те, що такі розмови ведуться, однак не коментуватиме, де зараз перебувають США в цьому питанні.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-12-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1475

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]