Головна » 2024 » Червень » 8 » Коли буде створена "коаліція інструкторів" - Макрон повідомив

Коли буде створена "коаліція інструкторів" - Макрон повідомив

Формування «коаліції інструкторів» з відправлення військових радників в Україну буде завершено вже найближчими днями. Про це президент Франції Еммануель Макрон повідомив на підсумковій спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Єлисейському палаці.

«Кілька наших партнерів вже дали свою згоду», - сказав глава Франції, щоправда, не уточнив, які саме.

«Тож ми збираємося використати наступні кілька днів, щоб завершити роботу над французькою пропозицією, яка зможе задовольнити запит держави України», - додав Макрон.

Він повторив, що «Франція не самотня» в цьому питанні.

Макрон відреагував і на заяви прессекретаря посольства рф у Франції про те, що ці інструктори будуть «легітимною ціллю».

«Хто ми такі, щоб піддаватися на заклики чи погрози з боку росії?», - запитав він, відзначивши, що запит України на допомогу є законним.

Раніше повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон пропонував американському лідеру Джо Байдену відправити в Україну військових інструкторів. Але останній відмовив, злякавшись ескалації.

Франція до кінця року передасть ЗСУ винищувачі Mirage 2000 і навчить пілотів для них, а також допоможе сформувати одну бригаду.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-06-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1531

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]