Головна » 2015 » Липень » 21 » Коломойський - один із власників, - у МАУ підтвердили

Коломойський - один із власників, - у МАУ підтвердили

Ігор Коломойський є одним з кінцевих бенефіціарів компанії "Міжнародні авіалінії України". Про це заявив глава наглядової ради МАУ Арон Майберг в інтерв'ю агентству "Інтерфакс -Україна ".

"Так, Ігор Коломойський знаходиться в числі бенефіціарів МАУ. Моє розуміння: пасажири мають право про це знати, норми законів необхідно виконувати", - сказав він.

Майберг нагадав свої слова: "якщо буде прийнята та норма, яка вимагатиме цього оприлюднення, ми її оприлюднимо". "Ми не оприлюднили цю інформацію тільки з однієї причини - щоб ініціювати влада до цієї норми", - пояснив він.

Глава НС також зазначив часте звучання в суспільстві розуміння необхідності скасувати норму про те, щоб 51% володіння авіаперевізником належало українських особам.

"Це міжнародна норма! Кажуть: але ж вона в рамках САП (Угода про спільний авіаційний простір - ред.) З ЄС не діє! Звичайно, коли ти приєднуєшся до європейського простору, ти як би зважаєш резидентом цього об'єднаного простору, тому, коли Україна до нього приєднається, будь-яка країна буде розглядатися як резидент України і навпаки. Але є Чиказька конвенція, яка свідчить, що повинно бути національне володіння капіталу, переважне володіння. І ми від цього нікуди не дінемося, тому що якщо ми поміняємо цю норму, це перший крок до того, що ми віддалимо підписання угоди про САП з ЄС ", - зазначив Майберг.

Він повідомив, що 17 липня президент МАУ Юрій Мірошников в листі до Єврокомісії просив прискорити підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС.

"Я не думаю, що цей лист залишиться без відповіді, бо МАУ - член Європейської асоціації перевізників. З іншого боку, ми ніколи цього не приховували, ця угода важливо для всіх. Але думаю, що з усіх українських компаній ми найбільше від цього виграємо. Це, як і іноземним перевізникам в Україні, дасть нам можливість освоювати європейський ринок ", - сказав голова наглядової ради МАУ.

Інформація про те, що Коломойський - один з бенефіціарів МАУ, було відомо не один рік, але офіційно компанія цього не визнавала.

В кінці 2012 року в системі розкриття інформації НКЦБФР з'явилася інформація про зміну акціонерів МАУ. Згідно зі звітом емітента, в III кв. 2012 кіпрська "Онтобет промоушінз лімітед" сконцентрувала 25,83% акцій МАУ. А компанія "Кепітал інвестмент проджект" збільшила частку з 51,64% до 74,16%. Остання належить ТОВ "Інвестмент Проджектс менеджмент", власником якого в червні 2012 року стала "Онтобет промоушінз лімітед". У результаті новим співвласником "Міжнародних авіаліній України" став Ігор Коломойський.

Нагадаємо, нещодавно глава Державіаслужби Денис Антонюк, який до призначення чиновником 20 років пропрацював у структурах Коломойського був відсторонений від виконання обов'язків після конфлікту, коли на засіданні Державіаслужби губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі звинуватив його в протекціонізмі стосовно авіамонополісту.

Довідка

Група Коломойського "Приват" почала покупку активів в галузі авіаперевезень ще в 2009 році. На базі авіакомпаній "Дніпроавіа", "Аеросвіт", "Донбасаеро" і "Роза Вітрів" була створена Українська авіаційна група (УАГ), яка незабаром дозволила її власникам контролювати 48,5% ринку авіаперевезень в Україні. У 2011 році Коломойський вийшов на міжнародний ринок авіаперевезень, купивши 66,7% акцій датської авіакомпанії "Cimber Sterling".

    
 


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1949

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]