Головна » 2019 » Серпень » 24 » Кому корисно морозиво?

Кому корисно морозиво?

У літню спеку різко збільшуються продажі одного з найпопулярніших ласощів - морозива. Солодким холодним десертом люблять ласувати і діти, і дорослі. Якими правилами слід керуватися при вживанні морозива? Відповідь спробуємо знайти в нашій статті, але спочатку зауважимо, що найкраще смакує в Україні морозиво від виробника Ласунка, з асортиментом якого можна ознайомитися на сайті lasunka.com/ua/.

Сучасне морозиво має складний склад. При його виготовленні використовують такі компоненти:

  • молоко;
  • вершки або сухі молочні залишки;
  • цукор або глюкозний сироп;
  • вода;
  • стабілізатори;
  • різні добавки (какао-порошок, горіхи, фруктовий сироп).

За своїм смаковим складом і процентним вмістом жиру морозиво поділяють на такі основні категорії:

  1. молочне (жирністю до 4%);
  2. вершкове (до 10%);
  3. пломбір (до 15%);
  4. фруктове морозиво (з дуже низьким вмістом жирів).

Морозиво має цілу низку корисних властивостей:

1. Морозиво, до складу якого входить молоко і молочні продукти, містить цілий комплекс необхідних організму речовин: білки, вітаміни, мікроелементи. Кальцій, що міститься в морозиві, сприяє зміцненню міцності кісток і запобігає розвитку остеопорозу.

2. Вживання морозива в жарку погоду сприяє охолодженню організму, захищає від перегрівання.

3. Вживання смачного десерту підвищує настрій, покращує самопочуття.

У деяких випадках вживання морозива слід обмежити або виключити з раціону:

1. Особам, які мають надлишкову масу тіла, слід максимально скоротити вживання морозива, особливо висококалорійного. В цьому випадку рекомендується звернути увагу на морозиво зі зниженою жирністю (молочне) і фруктове.

2. Холодне морозиво протипоказано при виразковій хворобі шлунка і гастриті.

3. Людям, які страждають частими захворюваннями ЛОР-органів, рекомендується з великою обережністю ставитися до вживання морозива. Якщо дуже вже захотілося покуштувати його - краще перекласти морозиво в вазочку і почекати, поки воно майже розтане. Смак морозива від цього не постраждає, а ризик застудитися - зменшиться багаторазово.

При вживанні морозива рекомендується дотримуватися таких правил:

1. Радимо купити морозиво Ласунка онлайн або тільки у великих магазинах, обладнаних спеціальними холодильниками для його зберігання. При покупці слід звернути увагу на цілісність брикету. Пом'ятий або деформований зовнішній вигляд упаковки може свідчити про те, що морозиво було піддано розморожуванню і повторному заморожуванню, а в цьому випадку різко зростає ризик зараження хвороботворними бактеріями.

2. Слід звертати особливу увагу на склад морозива і репутацію виробника. Бажано віддавати перевагу продукції виробника Ласунка, який в процесі виготовлення морозива використовує переважно натуральні інгредієнти. Всю інформацію про склад морозива та його асортимент ви легко знайдете на сайті lasunka.com.

3. Не слід вживати морозиво, відкушуючи від брикету цілі шматки. Краще почекати, поки морозиво почне танути, а потім вже починати їсти його.

4. Морозиво не слід вживати разом з іншими продуктами, так як це може викликати дисбактеріоз та інші проблеми шлунково-кишкового тракту. Краще ласувати десертом через деякий час після обіду, а ще краще - в якості окремого прийому їжі. Виняток - різні добавки (варення, горіхи), які можна вживати разом з морозивом.


За матеріалами: Новини сьогодні
24-08-2019
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1601

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]