Головна » 2013 » Жовтень » 15 » «Краяни Рахівщини» святкували 15-річчя

«Краяни Рахівщини» святкували 15-річчя

До своєї 15-ї річниці Товариство «Краяни Рахівщини» представило портрети земляків. Під час урочистого вечора  вчора, 14 жовтня, презентували творчі роботи рахівчан, які зараз живуть за межами району.

«Приємно зустрічатися з вами у теплий і добрий вечір. Вже немало зроблено, але й багато ще треба зробити . Нам потрібно частіше зустрічатися, плідно працювати  та довести молоді, що зв’язки з краянами – це важливо. Стараймося більше бувати у рідних краях, провідувати родичів, батьків. І завжди пам’ятаймо про нашу Рахівщину», – сказав, відкриваючи вечір, голова товариства «Краяни Рахівщини» Микола Бережанський.

Творчу частину вечора розпочали презентацією робіт художника Василя Андрусяка, який родом з Великого Бичкова. Митець вивчив техніку живопису Й. Бокшая, часто зображує рідні краєвиди. «Рахівщина – така земля, яка не може не народити хороших людей», – вважає художник.

Дизайнер Микола Дем’ян із Богдана відомий своїми газетними ілюстраціями. «Зараз готую до видання книгу, у якій буде вміщено 1000 зображень і фотоілюстрацій»,   – розповів художник, перші роботи якого були репродукціями листівок Бокшая.

Ансамбль Закарпатського академічного народного хору привітав краян із річницею жартівливим танцем «Мисливці», виконали також танець «Марічка» (балетмейстер – Микола Молнар із Великого Бичкова).

Скульптор Богдан Корж, член Національної спілки художників України, також має родинні зв’язки із Рахівщиною. На творчому вечорі митець представив свої найвідоміші роботи та зазначив, що у них також відчувається вплив рідного краю.

Наприкінці урочистостей краянам представили книгу «Закарпатці у вирі Афганської війни». Її упорядник – Арзен Ухаль , рахівчанин, генерал-майор, колишній очільник регіонального управління СБУ. До видання книги значних зусиль доклав і голова Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі.

Завершився вечір виступом Народного артиста України Петра Матія, який родом з Виноградівщини, однак велику кількість концертів, як сам зазначає, провів на Рахівщині.  «Яким би був Ужгород без сільських хлопців і дівчат? Пустим», – каже співак. 


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11330

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]