Головна » 2012 » Листопад » 6 » Туберкульоз визнали найсерйознішим захворюванням у світі

Туберкульоз визнали найсерйознішим захворюванням у світі


Всі міжнародні спроби викорінити туберкульоз можуть виявитися марними. З такою заявою виступила ВООЗ.

Останні звіти показали: у 2011 році зафіксовано 8,7 мільйона нових хворих і 1,4 мільйона смертей.

Це говорить про те, що лікарі не в змозі впоратися з резистентним до антибіотиків туберкульозом. Організація TB Alliance назвала цей тип захворювання найстрашнішою світовою загрозою. За попередніми підрахунками, у однієї п'ятої пацієнтів туберкульоз має множинну лікарську стійкість. Він припускає мінімум 18 місяців лікування токсичними препаратами.

Надії отримати найближчим часом нову вакцину теж немає. Хвороба складна і, можливо, буде потрібно відразу декілька вакцин. Перші результати дослідження нового покоління вакцин будуть доступні лише в наступному році, коли їх оприлюднить Оксфордський Університет.

Доктор Маріо Равігліоне з ВООЗ констатує: за останні 17 років вдалося врятувати більше 20 мільйонів чоловік. Але ситуація хитка. В даний момент світ стоїть на межі - або туберкульоз буде переможений, або він захопить людство.

Крім резистентності, існує велика проблема у вигляді розриву у фінансуванні програм боротьби з туберкульозом в країнах з середнім і низьким рівнем доходів. До прикладу, на 2013-2015 роки потрібно було виділити 5 мільярдів футів. Але є дефіцит, рівний 2 мільярдам.



За матеріалами: Новини сьогодні
06-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12177

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]