Головна » 2021 » Квітень » 3 » Криптовалюта очима користувача: плюси і мінуси

Криптовалюта очима користувача: плюси і мінуси

криптовалюта

Криптовалюта очима користувача: плюси і мінуси

Як і будь-яке явище, криптовалюта має свої позитивні і негативні сторони. Спробуємо перерахувати всі за і проти використання криптовалюти з точки зору користувача.

Переваги криптовалюти:

Добувати крипту (так любовно називають криптовалюту в співтоваристві) може абсолютно будь-яка людина, завдяки її децентралізованості, ніхто не може цього заборонити безпосередньо. Процес називається майнінг (англ. - копання). На процес витрачається певна кількість ресурсів у вигляді обчислювальної техніки і витрат на електроенергію.

Перекази криптовалюти здійснюються анонімно. Як правило, відомий тільки номер електронного гаманця контрагента. Персональна інформація же про власника не розголошується. Втім, податкові служби по всьому світу не віднесли б цю особливість до переваг криптовалют.

В силу технічних особливостей криптовалюта має конкретно визначену межу для випуску нових монет, тому надлишкова емісія виключається, а отже - і інфляція.

Криптовалюта захищена від підробок високоунікальним електронним підписом, зауважують експерти сайту Новини криптовалют.

Комісії при використанні криптовалюти мінімальні, оскільки немає потреби платити банкам, у яких, як правило, дуже хороший апетит.

Все виглядало б занадто добре, якби не було і недоліків криптовалюти. До таких можна віднести:

  • - втратити пароль від гаманця - значить втратити всі кошти на ньому, скаржитися йти буде нікуди і нікому;
  • - криптовалюта схильна до високої волатильності (мінливості курсу);
  • - інтерес державних структур до регулювання криптовалют зростає пропорційно їхній популяризації, а це означає потенційні ризики для власників криптомонет;
  • - з технічних причин, отримувати вигоду з майнінгу з розвитком кожної окремо взятої криптовалюти стає все складніше. Так, добувати (майнити) біткойни на сьогоднішній день можна тільки за допомогою високоспеціалізованого і дорогого обладнання під назвою Асік.

Більшість існуючих криптовалюта володіють усіма перерахованими вище особливостями. При цьому є і щось спільне для криптовалюти і валюти в класичному розумінні:

  • - універсальність;
  • - функція обміну благами;
  • - функція накопичення;
  • - розрахункова функція;
  • - ціноутворення залежить від попиту і пропозиції;
  • - різноманітність існуючих у світі валют.

Таким чином, криптовалюта являє собою інноваційний платіжний інструмент, досить серйозний, щоб мати всі шанси міцно і надовго увійти в життя людей по всьому світу.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-04-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1385

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]