Головна » 2013 » Березень » 30 » Лікування від переломів підвищує ризик ... переломів?

Лікування від переломів підвищує ризик ... переломів?

     Лікування від переломів підвищує ризик ... переломів?

 Людям з підвищеним ризиком перелому кісток, наприклад, жінкам після менопаузи, слід знати про небезпеку стероїдних ін'єкцій. Як показало дослідження американських вчених, епідуральні стероїдні ін'єкції для лікування болю в спині збільшують ризик перелому кісток.

Переломи кісток хребта характерні для пацієнтів з остеопорозом, який є наслідком зниження щільності кісткової речовини. Зміна рівня гормонів в організмі жінок в результаті менопаузи - одна з причин розвитку остеопорозу. Приблизно половина жінок і чверть чоловіків старше 50 років ламають кістки через цю проблему. Часто пацієнтів лікують за допомогою протизапальних і знеболюючих ліків. Однак якщо симптоми не йдуть, їм призначають епідуральні ін'єкції стероїдів.

Ризик переломів в результаті лікування за допомогою епідуральних стероїдних ін'єкцій зростає на 29%, повідомили експерти з лікарні Генрі Форда. У дослідженні взяли участь 6000 пацієнтів, половині з яких робили ін'єкції зі стероїдами, а решту лікували від болю в спині іншими методами. Проаналізувавши дані про вид лікування та історії хвороби пацієнтів, дослідники виявили, що ін'єкції пов'язані зі збільшенням ризику перелому.

«Для пацієнтів з групи ризику переломів, стероїдні ін'єкції являють собою додатковий ризик, більш високий, ніж ми припускали раніше», - зазначив автор дослідження, фізіолог ортопед Шломо Мандель (Shlomo Mandel). У зв'язку з цим він рекомендує лікарям обговорювати з хворими вірогідність переломів перш, ніж починати лікування, а також регулярно проводити аналіз кісткової тканини.

Результати дослідження були представлені на щорічній Конференції Північноамериканського товариства захворювань хребта.

За матеріалами: Новини сьогодні
30-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11450

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]