Головна » 2020 » Травень » 18 » Літо уповільнить коронавірус - американські вчені

Літо уповільнить коронавірус - американські вчені

коронавірус

У літню погоду при температурі вище +25 коронавірус розповсюджуватиметься повільніше. Але не на стільки, щоб можна було нехтувати карантинними заходами.

До таких висновків дійшли фахівці Гарвардської медичної школи і низки інших дослідницьких центрів, пише The Washington Post. Вони зокрема вивчали погодні умови у 3739 точках по всьому світу – температуру, відносну вологість, опади – щоб з’ясувати, на скільки вони впливають на поширення коронавірусу. Дослідники виявили, що середні температури вище 25 градусів Цельсія пов’язані зі зниженням передачі вірусу. Кожне додаткове підвищення температури на 1,8 градуса вище цього рівня викликає додаткове зниженням на 3,1 відсотка репродуктивної кількості вірусу. Вчені дійшли до висновку, що літня спека, вологість, яскраве сонячне світло у поєднанні знижують активність вірусу. При цьому науковці вказують – будь-який позитивний ефект від літньої погоди буде нівельований, якщо люди помилково вважають, що хвороба не може поширюватися в теплу погоду і відмовляться від заходів безпеки. Як показує досвід таких країн, як Бразилія, коронавірус подібних помилок не пробачає.

«Найкращий спосіб думати про погоду – знати, що це вторинний чинник», – сказав Мохаммад Джалалі, доцент Гарвардської медичної школи. Із ним згоден головний метеоролог Іспанії, професор Томаш Моліна, який вивчав перебіг епідемії в Барселоні і виявив залежність між більш високими температурами і нижчою швидкістю передачі вірусу: «Екологічні умови – лише ще один елемент рівняння, і далеко не найбільш вагомий. Covid19 поширюється із шаленою швидкістю по всьому світу в будь-яких погодних умовах».

Раніше французькі вчені з університету Екс-Марсель заявили, що коронавірус SARS-CoV-2 може вижити при температурі +60 градусів, тому літня температура не допоможе зупинити поширення коронавірусної хвороби.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-05-2020
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1340

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]