Головна » 2014 » Липень » 18 » Литва вважає катастрофу Boeing-777 "жорстким терактом" і вимагає розслідування

Литва вважає катастрофу Boeing-777 "жорстким терактом" і вимагає розслідування

Президент Литви Даля Грібаускайте назвала катастрофу малайзійського літака в Україні брутальним терактом, який показав, що зусилля міжнародної громадськості з розв'язання кризи в Україні є недостатніми.

«Жорстокий терористичний акт, який явно продемонстрував, що зусилля міжнародної громадськості з розв'язання кризи в Україні є дуже незначними», - стверджує Грібаускайте у коментарі, розповсюдженому прес-службою очільника держави. Президент відзначає, що не можна виправдати ситуацію, коли в XXI столітті в Європі від військової зброї гинуть ні в чому невинні люди, серед них - десятки дітей.

"Винуватці трагедії мають бути чітко названі, і вони мають узяти на себе відповідальність. Для міжнародних спостерігачів мають бути створені всі умови для з'ясування виконавців і замовників катастрофи", - сказала президент.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня о 16.20 у небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили малайзійський лайнер, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу «Бук».

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на борту літака перебували 298 осіб, зокрема, 15 членів екіпажа.

СБУ опублікувала записи розмов терористів, з яких випливає, що саме вони збили літак. У СБУ відзначили, що о 16.40 терорист на прізвисько «Біс» доповів полковнику Головного розвідувального управління ГШ ЗС РФ Василю Гераніну про те, що козаки збили літак. Спочатку «Біс» говорить, що це український літак, але потім передзвонює і докладає, що це цивільний літак з багатьма жертвами.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11110

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]