Головна » 2021 » Січень » 20 » Локдаун до середини лютого продовжила Шотландія

Локдаун до середини лютого продовжила Шотландія

шотландія локдаун

Шотландія продовжила жорсткий карантин до середини лютого та залишила більшість школярів на дистанційному навчанні. Про це оголосила перший міністр Шотландії Нікола Стерджен.

За її словами, поширення вірусу вже сповільнилося, але не настільки, щоб обмеження можна було послабити.

"Ми маємо бути реалістами: будь-яке покращення, яке ми зараз бачимо - це завдяки тому, що ми сидимо вдома і зменшуємо кількість контактів. Будь-яке послаблення локдауну може швидко призвести до погіршення ситуації", - зазначила Нікола Стерджен.  

Вона висловила сподівання, що з середини лютого учні все ж зможуть поетапно повернутися до навчання у класах.

Чинний, найжорсткіший рівень обмежень, передбачає закриття усіх магазинів, крім продуктових.

Ресторанам і кафе, які продовжують продавати їжу і напої "з собою", заборонено впускати клієнтів всередину закладу - забирати замовлення можна лише від порогу або через віконце.

Всі, хто може працювати з дому, зобов'язані це робити, а людям з категорії підвищеного ризику рекомендується взагалі не ходити на роботу.

Також повинні бути скорочені зібрання на відкритому повітрі, людям дозволяється зустрічатися тільки з однією людиною з іншого будинку.

Шотландія запровадила найсуворіший рівень карантину з 4 січня у зв’язку з новим штамом коронавірусу, а потім додатково посилила його. Спершу передбачалося, що обмеження будуть діяти до кінця січня.

За останню добу у Шотландії виявили 1165 нових заражень, що склали 11,1% серед усіх зроблених тестів. Населення Шотландії - близько 5,5 млн осіб.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-01-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1403

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]