Головна » 2014 » Лютий » 21 » Майдан готує "коктейлі Молотова" і спалює покришки, рятуючись від снайперів

Майдан готує "коктейлі Молотова" і спалює покришки, рятуючись від снайперів

7.00. Протестувальники і силовики в центрі Києва не вживали активних дій протягом минулої ночі, ситуація на Майдані Незалежності залишається спокійною. Водночас протестувальники зберігають пильність і продовжують готуватися до можливого відновлення протистояння, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Активісти, зокрема, підносять до барикад автомобільні покришки, значна кількість яких складена поблизу барикад по вулиці Інститутській.

До передніх барикад по вулицях Інститутській та Грушевського самооборона Майдану, як і раніше, не пропускає людей без засобів індивідуального захисту через загрозу обстрілу території снайперами з боку "силовиків".

Як розповів один з активістів, з боку "силовиків" територію біля передньої барикади на вулиці Інститутській, де повстанці продовжують палити покришки, створюючи димову завісу, снайпери обстрілювали аж до майже 23.00 четверга, 20 лютого.

Станом приблизно на 3.00 п'ятниці "силовиків" безпосередньо біля барикад і на прилеглих до Майдану Незалежності вулицях не спостерігалося.

Також протестувальники всю ніч готували і підносили до барикад пляшки із запалювальною сумішшю.

Протягом ночі п'ятниці на столичний Майдан періодично прибували автобуси з активістами з регіонів України.

На 5.20 ранку п'ятниці безпосередньо на Майдані Незалежності в Києві перебувало до 5 тисяч повстанців. Також протестувальники обживають щонайменше п'ять нових приміщень на Хрещатику з-поміж магазинів і кафе.

За словами активістів, власники торговельних об'єктів добровільно і за обопільною згодою передали протягом минулої доби приміщення в тимчасове користування протестувальникам.

Йдеться, зокрема, про приміщення Центру обслуговування абонентів оператора мобільного зв'язку "Київстар", магазин цифрової техніки мережі "Алло" та мережі одягу Mango, а також мережі кав'ярень "Кофе Тайм" та ресторану "Славутич Шато Пивоварня". Активісти розмістили в приміщеннях зазначених закладів та магазинів, зокрема, медпункти і пункти відпочинку для повстанців.

Нагадаємо, 18 лютого в результаті мирного наступу Майдану до Ради загострився конфлікт між протестувальниками і силовиками. Вуличні бої влада використала як привід для зачистки Хрещатика і прилеглих вулиць ввечері того ж таки дня. Трагічний підсумок: десятки загиблих, сотні постраждалих.

20 лютого стався черговий сплеск силового протистояння. Влада для придушення протесту використовувала снайперів. Мітингувальники також застосовували зброю. Загинуло щонайменше 75 людей, постраждало понад 500.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-02-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11230

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]