Головна » 2022 » Лютий » 6 » Майже на $200 млрд за один день подорожчала Amazon

Майже на $200 млрд за один день подорожчала Amazon

Amazon

Після позитивного фінансового звіту за підсумками IV кварталу акції Amazon всього за день подорожчали на 14%, внаслідок чого ринкова капіталізація компанії збільшилася на $191 млрд – це рекордна динаміка. Засновник компанії Джефф Безос за цю ж добу розбагатів на $20 млрд.

Оптимізм інвесторів щодо Amazon був обумовлений кількома факторами: насамперед це прибуток компанії, що практично вріс удвічі, у святкові дні, а також подорожчання річної підписки Prime в США зі $119 до $139.

Позитивні фінансові результати підтвердили, що компанія здатна ефективно контролювати постачання товарів та витрати на оплату праці.

Ринкова капіталізація Amazon становить $1,6 трлн, що робить компанію четвертою в США після Apple, Microsoft і Alphabet.

Натомість зазнала важкої невдачі Meta (колишня Facebook), чиї акції впали на 26%, а капіталізація зменшилася на $232 млрд, проте зберегла за собою 7 місце.

Позитивні звіти за результатами IV кварталу продемонстрували і дрібніші гравці, акції яких спочатку подешевшали на тлі провалу Meta.

Акції Snap (володіє Snapchat) подорожчали на 59%, з лишком відігравши падіння на 24%. Компанія заявила, що зможе впоратися зі зміною політики конфіденційності Apple iOS, через яку впала рекламна виручка. Сервіс Pinterest також доповів про 20% зростання виручки, чим спровокував подорожчання своїх акцій на 11%, хоча через Meta вони спочатку подешевшали на 10%.

Подорожчання активів Amazon допомогло стабілізувати ринок в цілому: індекс S&P 500 додав 0,5%, а високотехнологічний Nasdaq Composite збільшився на 1,6%.

Загалом високотехнологічні гравці істотно впливають на показники фондового ринку. За даними S&P Global, на частку Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Meta, Tesla і NVIDIA припадає більше 25% непрофільного індексу S&P 500.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-02-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1552

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]