Головна » 2024 » Лютий » 29 » Макрон не один: німецький політик підтримав ідею відправлення військ НАТО в Україну

Макрон не один: німецький політик підтримав ідею відправлення військ НАТО в Україну

Колишній керівник Мюнхенської безпекової конференції, німецький політик Вольфганг Ішингер похвалив президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив про можливе залучення західних сухопутних військ в Україні в майбутньому.

"У ситуації такого конфлікту, в якому ми опинилися з росією, є принципово правильним нічого не відкидати", – заявив він в ефірі телеканалу Welt, передає DW.

Він пояснив, що виключення будь-яких кроків "полегшує противнику підготовку до того, що може статися".

На думку Ішингера, заява Макрона про те, що Захід у нинішній ситуації не може виключати нічого, "дещо смілива, але не є хибною".

Водночас правильно і те, що НАТО не хоче бути втягнутим у війну між росією та Україною, зазначив далі дипломат.

Крім того, Ішингер застеріг західні країни від "надмірного стримування" своїх дій через побоювання російської реакції та відмови від постачання тих чи інших озброєнь Україні, щоб не провокувати москву.

На його думку, передача Києву нових систем озброєння могла стати сигналом для рф.

"Ви постійно бомбардуєте цивільні об'єкти по всій Україні. Якщо ви продовжуватимете це робити, у нас не буде іншого вибору, окрім як поставити TAURUS. І тоді російська сторона буде змушена реагувати на цю червону лінію", – упевнений він.

Одночасно колишній посол Німеччини в США та Британії висловив "глибокий жаль" у зв'язку з різними позиціями Берліна та Парижа, що позначилися у питаннях вирішення "найсерйознішої стратегічної, військової та політичної кризи, в якій Європа перебуває вже багато років".

Суперечки та розбіжності двох країн можуть бути використані москвою у своїх інтересах, наголосив він і назвав "політичним боргом" західних країн зробити все можливе для досягнення "спільного підходу до цієї важкої кризи".

Нагадаємо, президент Франції не виключив, що західні сухопутні війська можуть бути задіяні в Україні. За словами Макрона, "сьогодні немає консенсусу щодо того, щоб офіційно направити сухопутні війська в Україну, але в динамічному розвитку нічого виключати не можна".

У низці інших країн Європи заява Макрона викликала відторгнення. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що на зустрічі в Парижі була повна одностайність у тому, що "на території України не буде солдатів, спрямованих туди європейськими країнами чи державами НАТО".

Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг зазначив, що НАТО не має планів відправлення військ в Україну.

У свою чергу, глава Міноборони Литви Арвідас Анушаускас вважає, що якщо литовські війська могли б бути направлені в Україну, то лише у навчальних, але не у військових цілях. Головним пріоритетом наразі залишається підтримка України зброєю та боєприпасами, наголосив Анушаускас.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-02-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1521

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]