Головна » 2024 » Липень » 17 » Менше 2 грамів важить найкрихітніший птах на Землі

Менше 2 грамів важить найкрихітніший птах на Землі

У світі тварин є безліч крихітних створінь, які вражають своїми розмірами. Одним з таких дивовижних створінь є колібрі-бджола (Mellisuga helenae) – найменший птах на Землі.

Розмір самця колібрі-бджоли складає всього 5,5 сантиметрів, що трохи більше за кредитну картку, а самки трохи більші – близько 6,1 сантиметра. При цьому майже половину довжини тіла займають хвіст та дзьоб. Вага цього птаха також вражає: самці важать близько 1,95 грама, а самки – 2,6 грама. Для порівняння, це приблизно вага однієї монети.

Зовнішній вигляд

Незважаючи на свої мініатюрні розміри, колібрі-бджола вражає красою свого оперення. Самці мають яскраве райдужне пір’я, яке покриває верхню частину тіла, голову та горло. Самки також мають райдужні відтінки, але їхні кольори менш яскраві. Відмінною рисою колібрі-бджоли є короткий прямий дзьоб, який ідеально підходить для поглинання нектару та комах.

Ареал проживання та розмноження

Колібрі-бджола є ендеміком Куби, тобто зустрічається лише на цьому острові. Ці птахи зазвичай мешкають на узліссях та в густих лісах, але їх також можна побачити на болотах та у садах. Розмножуються вони під час сухого сезону, коли починають цвісти рослини. Самці збираються у групи та співають привабливі пісні, щоб залучити самок. Після спарювання самка відкладає два крихітних білих яйця розміром з кавове зерно.

Загроза зникнення

На жаль, колібрі-бджола знаходиться під загрозою зникнення. Її природне середовище існування – ліси Куби – швидко скорочується через вирубку та сільськогосподарську діяльність. Це призвело до значного скорочення популяції цих унікальних птахів.

Колібрі-бджола – це дивовижне створіння, яке вражає своїми мініатюрними розмірами та красою. Проте, цей вид перебуває під загрозою зникнення, і його збереження залежить від наших зусиль щодо захисту його природного середовища існування.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-07-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1147

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]