Головна » 2023 » Червень » 14 » "Миротворцям" Боррель пояснив: припинення допомоги Україні не завершить війну

"Миротворцям" Боррель пояснив: припинення допомоги Україні не завершить війну

Головний дипломат Європейського союзу Жозеп Боррель відповів на заклики припинити військову допомогу Україні. В інтерв'ю іспанському виданню OndaCero він наголосив, що "всі хочуть миру", але потрібно розуміти, що припинення військової підтримки України не призведе до цього.

"А що буде далі? Якщо припинити військову допомогу Україні, росія з цієї причини не збереться вийти. Ми всі хочемо миру, але ми повинні знати, якого миру ми хочемо", - каже він. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки наголошує, метою "не може бути інше, окрім виведення російських військ з окупованих територій".

Він також наголошує, що припинення вогню є малоймовірним варіантом, і нагадує, що російські втрати техніки значно перевищили втрати України, але це не змусило москву зупинитися.  "путін зробив гігантську помилку, він вважав, що за 15 днів зможе бути в Києві і підкорити Україну через дисбаланс сил.

Він зробив гігантську помилку, тому що він дуже недооцінив спроможність України до опору. Він дуже переоцінив спроможність своєї армії. Він недооцінив здатність європейців об’єднатися. … Недооцінив союз між США та Європою. В результаті за кілька місяців війни він втратив 2000 танків і відступає", – каже Боррель.

ВІн також закликає Китай вплинути на росію з метою зупинити війну. "Якби я був другом путіна, як китайці, я б сказав йому, що він зробив гігантську помилку і щоб виправляв її якомога швидше. Ми очікуємо від Китаю, що він вплине на путіна, щоб зупинити цю війну", – каже європейський дипломат.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-06-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1512

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]