Головна » 2012 » Жовтень » 25 » У ніч напередодні виборів стрілки годинника переведуть на годину назад

У ніч напередодні виборів стрілки годинника переведуть на годину назад


Україна перейде на зимовий час 28 жовтня: в нiч перед голосуванням на виборах до Верховної Ради стрiлки годинника буде переведено на годину назад.

Перехiд на зимовий i лiтнiй час вiдбувається згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на територiї України". Вiдповiдно до постанови в країнi дiє час другого часового поясу з переведенням щорiчно годинникової стрiлки в останню недiлю березня о 3:00 на одну годину вперед i в останню недiлю жовтня о 4:00 на одну годину назад. 

У зв'язку з переходом на зимовий час було завчасно внесено й погоджено з адмiнiстрацiями сусiднiх країн змiни в графiку руху пасажирських поїздiв, повiдомляє прес-центр Державної адмiнiстрацiї залiзничного транспорту України ("Укрзалiзниця"). 

Час вiдправлення/прибуття, зазначений на проїзних документах (квитках) пасажирiв, вiдповiдає вiдкоригованому графiку руху пасажирських i примiських поїздiв зi збереженням усiх зупинок i без вiдхилень вiд графiка руху. 

"Розклад руху поїздiв мiжнародного сполучення було завчасно вiдкориговано з закордонними залiзничними адмiнiстрацiями Росiї, Бiлорусi, Молдови. Тож усi поїзди курсуватимуть вiдповiдно до вiдкоригованого графiка руху", - зазначили фахiвцi Головного пасажирського управлiння "Укрзалiзницi". 

Як вiдомо, уряд України пропонує Верховнiй Радi скасувати перехiд країни на лiтнiй час iз 2013 року. Документ передбачає введення в Українi часу другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрiлки. Тобто, можливо, пiсля повернення наприкiнцi жовтня до зимового часу країна вiдмовиться вiд щорiчного введення лiтнього часу. 

У законопроектi пропонується перевести годинникову стрiлку навеснi на лiтнiй час, а восени скасувати дiю лiтнього часу й уже не переводити годинникову стрiлку, тобто ввести на територiї України час другого часового поясу (київський час) без щорiчного переведення годинникової стрiлки. 

У разi ухвалення законопроекту вiн набуде чинностi з 1 листопада 2012 року.



За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11495

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]