Головна » 2024 » Березень » 16 » Місце для Національного військового меморіального кладовища погодив уряд

Місце для Національного військового меморіального кладовища погодив уряд

Ескіз Національного військово-меморіального кладовища, один із варіантів надгробних плит

Кабінет міністрів України офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища. Воно буде розміщене на Київщині. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Для кладовища виділять дві ділянки у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

"Створення такого кладовища має дуже велике значення для нашої країни. Ми завжди маємо пам’ятати тих, хто віддав життя за Україну у війні за нашу свободу та незалежність", — сказав Шмигаль.

Більше про Національне військове меморіальне кладовище

На цьому кладовищі ховатимуть українських героїв, які ціною власного життя боронили незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше в Міністерстві культури пропонували розмістити кладовище на виїзді з Києва, у Биківнянському лісі. Там уже створено Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили", де поховані жертви радянських репресій.

Однак у заповіднику сказали, що на території Биківнянського лісу неможливо побудувати меморіальне кладовище в найкоротші терміни. Частина лісу, в якій планували розмістити меморіальне кладовище, не повністю досліджена, тож там можуть бути невиявлені поховання, пояснюють у заповіднику.

Тож тепер меморіальне кладовище планують створити на території Гатненської громади Фастівського району Київської області. В уряді стверджували, що проєктування кладовища мають завершити до 30 липня 2025 року.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-03-2024
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1609

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]