Головна » 2019 » Лютий » 1 » Міжнародна реакція на офіційну заяву США - кінець ракетного договору

Міжнародна реакція на офіційну заяву США - кінець ракетного договору

У НАТО заявили, що якщо Росія не знищить всі системи 9M729, вона буде відповідальна за припинення договору.

1 лютого держсекретар Майк Помпео офіційно оголосив, що з 2 лютого США виходять з договору про ракети середньої і меншої дальності з Росією. Розповідаємо про міжнародну реакцію на цю заяву.

Член міжнародного комітету Ради Федерації РФ: Європа стає мішенню

Член міжнародного комітету російської Ради Федерації Олег Морозов заявив, що у разі виходу США з ракетного договору з Росією Європа стає мішенню для російських ракет.

"Важливо, щоб європейці усвідомили, що тепер вони стануть мішенню для російських ракет", - заявив Морозов російським ЗМІ.

НАТО: союзники повністю підтримують дії США

НАТО 1 лютого опублікував заяву, в якій сказано, що Альянс повністю підтримує дії США.

У НАТО нагадали, що неодноразово закликали Росію до виконання договору про ліквідацію ракет малої та середньої дальності.

"Союзники шкодують, що Росія продовжує заперечувати порушення, відмовляється давати будь-які достовірні відповіді і не здійснює ніяких очевидних кроків для повернення до повного дотримання договору", - сказано в заяві.

У НАТО наголосили, що якщо Росія не знищить усі свої системи 9M729, повернувшись до повного дотримання документа до того, як вихід США вступить в силу через шість місяців, вона буде нести повну відповідальність за припинення дії договору.

Альянс також заявив про бажання конструктивних відносин із Росією, коли її дії це дозволяють.

"Ми закликаємо Росію використати шість місяців, що залишилися для повернення до виконання договору, щоб запобігти припиненню його дії", - сказано в заяві.

Голова МЗС Німеччини: без договору буде менше безпеки

Голова Міністерства закордонних справ Німеччини Хайко Маас заявив, що якщо Договір про ліквідацію ракет середньої і малої дальності припинить свою дію, світ стане менш безпечним.

"США хочуть вийти з Договору про РСМД. На жаль, Росія не готова відновити лояльність до цього договору. Без нього безпеки стане менше. Нам потрібні дебати не про нарощування озброєнь, а про комплексний контроль над ними", - написав він на своїй сторінці у Twitter.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-02-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1506

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]