Головна » 2015 » Вересень » 17 » Москаль - схему торгівлі Закарпатського кругляка за кордон розкрито

Москаль - схему торгівлі Закарпатського кругляка за кордон розкрито

Після заборони Г.Москаля видавати сертифікати про походження деревини для експортних операцій вивезення кругляка із Закарпаття за кордон різко скоротилося. За даними митниці, порівняно з минулим місяцем експорт становить усього 10 відсотків. Причому більшість із тих, хто вивозить ліс, має сертифікати про походження деревини із сусідніх Львівської та Івано-Франківської областей.

Нагадаємо, що з 1 листопада вступає в дію прийнятий Верховною Радою закон про повну заборону експорту кругляка крім сосни (ділової сосни в Карпатах немає), що спровокувало різке збільшення вивезення лісу в останні два місяці. Саме цим і пояснюється заборона голови ОДА на видачу сертифікатів про походження деревини.

- Схема вивезення кругляка давно відома, -- відзначає Г.Москаль. – Держлісгоспи продавали дерево за кордон якомусь приватному підприємцю, умовно кажучи, за 100 доларів, а той переробній компанії за 400. Це чистий обман (так роблять офшорні кампанії), пряме розкрадання. Ліс – державна власність, яка належить українському народу, тому його слід переробляти тут. Хай інвестори привезуть станки, обладнання, створюють робочі місця. Я пропонував лісопереробникам організувати перед ОДА виставку деревообробних виробів, то мені сказали, що крім кругляка майже нема що показати. Ми перетворилися в сировинний придаток Європи. В Австрії, Швейцарії, Румунії, Словаччині чи Польщі ліс теж є, але його так не рубають. Тому що в Україні можна купити за копійки, а що буде з Карпатами, нікому не цікаво…


За матеріалами: Новини сьогодні
17-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1890

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]