Головна » 2016 » Липень » 10 » "Мукачівських стрільців" суд на 60 діб залишив під вартою

"Мукачівських стрільців" суд на 60 діб залишив під вартою

Мукачівський міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою чотирьох підозрюваних у справі про стрілянину у Мукачевому на 60 діб. Як повідомляє Mukachevo.net, відповідне рішення ухвалено 9 липня.

Усі підозрювані у справі про стрілянину 11 липня 2015 року - Радіон Горбенко, Володимир Бурча, Роман Мунчак та Сергій Деяк - перебуватимуть під вартою до 6 вересня.

Чергове засідання у справі відбудеться 15 липня, воно буде підготовчим.

За повідомленням ЗМІ, захист затриманих бійців "Правого Сектору" подавав клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт для Володимира Бурчі та Радіона Горбенка.

Як повідомив адвокат бійців ПС Роман Бухтояров, клопотання про продовження тримання під вартою прокуратура мала подати згідно із законом за 5 днів до засідання, однак обвинувачення зробило це лише усно під час засідання.

Як повідомлялося, 11 липня 2015 року в Мукачеві сталася збройна сутичка між бійцями "Правого секторуа", людьми з оточення депутата Михайла Ланья та правоохоронцями. У результаті подій у Мукачевому загинули двоє бійців ДУК "Правий сектор" і одін цивільний. Ще 13 людей були поранені (правоохоронці, цивільні особи і бійці "Правого сектора").

18 вересня голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка займається розслідуванням подій у Мукачевому, Микола Паламарчук, виступаючи зі звітом в парламенті, повідомив, що ТСК наполягає на доцільності об'єднання в єдине кримінальне провадження всіх справ, які розслідуються низкою правоохоронних структур. Депутат додав, що зараз в ГПУ, МВС і СБУ різні версії причин і обставин конфлікту.

Після оголошення звіту перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про відсутність необхідності у голосуванні окремої постанови і затвердження звіту, оскільки, за його словами, ТСК продовжує роботу і цей звіт не є остаточним.

У свою чергу, голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль порівняв висновки парламентської ТСК у справі про "мукачівську стрілянину" з "вітром у полі".


За матеріалами: Новини сьогодні
10-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1784

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]