Головна » 2024 » Січень » 16 » На бажання України залучити Пекін до переговорів про завершення війни МЗС Китаю відреагувало

На бажання України залучити Пекін до переговорів про завершення війни МЗС Китаю відреагувало

Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що не має даних щодо бажання України залучити Пекін до переговорів про завершення розв’язаної росією повномасштабної війни.

Під час брифінгу у понеділок, 15 січня, речниця відомства Мао Нін повторила, що позиція КНР щодо України "залишається послідовною і чіткою, зосередженою на сприянні мирним переговорам", знову назвавши російську війну "кризою".

"Ми продовжуватимемо співпрацювати з міжнародною спільнотою, щоб відігравати конструктивну роль у політичному врегулюванні кризи, і ми вітаємо і підтримуємо всі зусилля, що сприяють досягненню миру", — заявила вона.

 На тлі четвертого раунду переговорів щодо української формули миру у Швейцарії глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Київ хоче участь Пекіна у переговорах щодо завершення війни.

У речниці МЗС запитали, чи отримував Китай від України відповідні прохання та чи просили про зустріч президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Лі Цянем на полях Давоса.

Мао Нін відповіла, що від початку "повної ескалації" КНР підтримує зв’язок і з росією, і з Україною.

"Щодо переговорів, про які ви згадали, я не маю жодної інформації", — сказала вона.

Китай був відсутній на саміті щодо формули миру в Мальті у листопаді 2023. Єрмак пояснив, що тоді Пекін про це попередив, надіславши офіційного листа, а в цих зустрічах бере участь на рівні послів. Комунікацію з Китаєм він назвав «непростою», але, за словами глави ОП, Київ працює над покращенням відносин та особистою зустріччю лідерів країн.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-01-2024
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1599

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]