Головна » 2018 » Грудень » 20 » На держрубежах України земельні ділянки завширшки півсотні метрів відійдуть прикордонникам

На держрубежах України земельні ділянки завширшки півсотні метрів відійдуть прикордонникам

Земельні ділянки завширшки півсотні метрів на держрубежах України відійдуть прикордонникам

Верховна Рада України голосами 227 депутатів прийняла в першому читанні проект закону № 6777 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону».

Законопроектом передбачається створення належних умов для інженерно-технічного облаштування державного кордону України із суміжними державами, насамперед з Російською Федерацією. Для цього нормативно визначаються розміри земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України для будівництва та утримання інженерно-технічних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій та інших об’єктів прикордонної інфраструктури з метою забезпечення виконання Держприкордонслужбою завдань з охорони та захисту державного кордону.

При цьому пропонується визначити розміри земельних ділянок, які надаються органам Державної прикордонної служби України, завширшки до 50 метрів. Законопроектом передбачається внесення змін до Земельного кодексу України, Водного кодексу України та Закону України «Про державний кордон України».

Відмітимо, що інженерне облаштування кордону - одне з головних завдань Державної прикордонної служби України.  Це значно підвищує захищеність державного кордону та ефективність його охорони, повідомляє ДПС України.

Нагадаємо, на Закарпатті встановили 7000 метрів спірального загороджувального паркану.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-12-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1509

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]