Головна » 2016 » Липень » 31 » На Донецькому напрямку залишається найбільш складна ситуація. ВІДЕО

На Донецькому напрямку залишається найбільш складна ситуація. ВІДЕО

В районі проведення АТО російські окупаційні війська сьогодні 23 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

"Найбільш складна ситуація залишається на Донецькому напрямку, на який прийшлося 16 з 23 ворожих обстрілів. Із 82 мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог обстрілював наші укріплення в районі Авдіївки. Шахту "Бутівка Донецька" противник обстрілював з АГС та стрілецької зброї. Також гаряче було у Троїцькому та Верхньоторецькому", - йдеться в повідомленні.

На Світлодарській дузі працював ворожий снайпер та БМП. Біля селища Нижнє Лозове для провокацій ворог також застосував броньовану машину піхоти.

На Маріупольському напрямку було неспокійно у Водяному та Мар’їнці. Там бойовики вели вогонь по українських опорних пунктах із мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї, інформують у штабі.

На Луганщині з опівночі та впродовж дня зберігалося відносне затишшя, лише у Лопаскиному зафіксовано гранатометний вогонь.

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України за минулу добу один український військовослужбовець загинув, один дістав поранення, ще один - контузію, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку незаконні збройні формування порушували режим тиші тільки з 19:00 до 24:00, залишок дня було спокійно. "Це пов'язано з польотом БПЛА місії ОБСЄ в районі м.Щастя в першій половині дня", - зазначив Лисенко.

Основні бойові дії, за його інформацією, розгорнулися в Попаснянському районі, коли бойовики після 19:00 почали обстріл відразу декількох українських позицій.

На Луганщині РФ створила диверсійну школу - активіст

Поблизу тимчасово окупованого м.Первомайськ (Луганська обл.) на території колишнього піонерського табору "Чайка" російські куратори створили диверсійну школу, у якій "курсанти" проходять підготовку для подальшої участі у бойових діях та диверсійної діяльності на території України. Про це 30 липня повідомив співголова громадської організації "Громадська ініціатива "Права Справа" Дмитро Снегірьов.

"Під керівництвом інструкторів, загальною кількістю до 20 чоловік, бойовики проходять курси з вогневої підготовки, надання першої медичної допомоги і диверсійної діяльності. Серед "курсантів" та випусників цієї школи є колишні російські кримінальні злочинці", - зазначив активіст.

"Активізація діяльності ДРГ бойовиків і загострення ситуації на Первомайсько-Стаханівському напрямку пов'язана із закінченням курсу навчання і складанням випускних "іспитів" курсантами диверсійної школи.

За інформацією місцевих джерел ГІ "Права Справа", протягом останнього тижня відбувалася ротація серед особового складу викладачів та інструкторів диверсійної школи", - йдеться у повідомленні.


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1891

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]