Головна » 2014 » Березень » 16 » На Красному полі вшанували героїв

На Красному полі вшанували героїв

Урочистості тривали понад 2 години за участі політикуму, інтелігенції та активу не тільки Закарпаття, а й сусідніх Львівської та Франківської областей. Загалом — понад 2 тисячі учасників.
Перед офіційним початком молоді хлопці з Мукачівського військового ліцею вишикувалися у 2 ряди, утворивши символічний коридор для покладання квітів до пам'ятного знаку на Красному полі. Згодом до них долучилася молодь скаутських та патріотичних організацій як то Сокіл та Карпатська Січ.

Першим слово взяв дослідник Карпатської України Микола Вегеш, який вкотре нагадав про трагічні події березня 1939 року. Після нього почергово виступили міський голова Хуста Володимир Кащук, представник закарпатського Майдану та Просвіти Володимир Піпаш, очевидці тих подій та закарпатські активісти Євромайдану. Тоді відбулося нагородження нащадків та рідних загиблих на Красному полі та урочиста молебень за участі духовенства краю, і на останок — урочисте покладання квітів.

Слід також зауважити, що чимало виступаючих проводили паралелі між подіями 1939 року і сьогоденням. Більше того, пісня «Пливе кача», яка стала своєрідним гімном «Небесної сотні» Майдану, була написана якраз про події на Красному полі доби Карпатської України.

Нагадаємо, що у п'ятницю Верховна Рада хоч і з другої спроби, але все ж затвердила відзначення 75-річниці Карпатської України на державному рівні на підставі звернення Закарпатської обласної ради.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-03-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11117

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]