Головна » 2015 » Червень » 13 » На нафтобазі під Києвом горять два резервуари - ДСНС. ВІДЕО

На нафтобазі під Києвом горять два резервуари - ДСНС. ВІДЕО

Пожежа на нафтобазі у Васильківському районі Київської області відновилася після розгерметизації ємності, витоку палива і подальшого загоряння розташованого поруч резервуара, повідомляє сайт ДСНС України.

"11.50 13 червня сталася розгерметизація ємності 900 куб. м, у результаті чого стався витік палива з подальшим горінням і факельне горіння розташованого поруч резервуара об'ємом 900 куб. м", - йдеться в повідомленні.

За інформацією ДСНС, проводиться інтенсивне охолодження лафетними стовбурами одного резервуара з паливом і засипання піском місць розливу нафтопродуктів.

У боротьбі з вогнем задіяні 24 людини з особового складу та 4 автоцистерни.

У ДСНС також наголосили, що о 11.20 було проведено пінну атаку на згорілий резервуар, з якого випаровувалося дизельне паливо, створено пінну подушку в місцях його розливу.

Глава ДСНС Микола Чечоткін додав, що на нафтобазі у суботу сталися два вогнища спалаху - один на землі (унаслідок витоку палива з розгерметизованої ємності), другий - загорівся резервуар.

"Зараз маємо два вогнища горіння: це ємність 900 кубів і одне вогнище на землі. Вогнище на землі буде найближчим часом загашено. За загорянням резервуара 900 кубів ми спостерігатимемо. Щоно буде відсутня загроза повторних вибухів, ми його згасимо", - сказав він журналістам у суботу неподалік від місця пожежі.

За його даними, унаслідок цього самозаймання постраждалих не було, ситуація повністю контрольована. "Загроза розповсюдження пожежі на територію бази "КЛО", як і на військову частину відсутня", - наголосив Чечоткін.

На уточнювальне запитання, чи є загроза повторного вибуху, Чечоткін сказав: "Загроза вибуху поки що немає. Але ми сподіваємося на те, що коли ця загроза знизиться, нам вдасться загасити цю ємність 900 куб м".

У суботу вранці прес-служба Держслужби з НС повідомила, що станом на 08.00 здійснюється поливання території нафтобази та охолодження резервуарів.

У суботу рятувальники планували засипати піском місця розливу нафтопродуктів.

Дим від відновленої пожежі на нафтобазі вітер відносить у бік Києва - мер Василькова

Дим від пожежі, що відновилася сьогодні на нафтобазі у Васильківському районі Київської області, вітер відносить у бік Києва. Про це на своїй сторінці в Facebook написав мер Василькова Сергій Сабов.

"Сьогодні близько 11.30 сталося загорання однієї ємності БРСМ. Постраждалих немає. Населенню Василькова загрози немає. ДСНС продовжує охолоджувати ємності. Вітер відносить дим середньої інтенсивності в бік Глевахи і Києва", - повідомив Сабов.

Довідка

8 червня на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської області виникла пожежа.

9 червня під час гасіння пожежі стався потужний вибух. Пожежа охопила всі 17 резервуарів з пальним. Виникла загроза поширення на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї.

Було оголошено евакуацію громадян з двокілометрової зони від кордону пожежі.

Увечері того ж дня епіцентр вогню було локалізовано.

10 червня рятувальники провели пінну атаку і задіяли пожежні танки.

11 червня стався вибух ще двох ємностей з паливом. Рятувальники почали відкачувати нафтопродукти з цистерн, які не розірвалися.

В результаті катастрофи загинуло 5 особи (з них троє – рятувальники), 18 осіб постраждали.

Керівник управління ДСНС у місті Києві зазначив, що пожежі таких масштабів в Україні не було близько півстоліття. У МВС вже назвали ймовірні причини масштабної пожежі.

За фактом загибелі людей міліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.275 (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

Секретар РНБО Олександр Турчинов також повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз у селі Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

Також правоохоронці називають однією з версій навмисний підпал.

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта", якій належить згоріла нафтобаза, пов'язують з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким. Після оголошення у розшук за підозрою у співучасті в економічних злочинах клану Віктора Януковича він переховується за кордоном.

4
За матеріалами: Новини сьогодні
13-06-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11148

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]