Головна » 2023 » Лютий » 3 » На окуповані території Донбасу північна корея відправить військових та поліцію - Daily NK

На окуповані території Донбасу північна корея відправить військових та поліцію - Daily NK

кндр має намір відправити на окуповані території сходу України 300-500 чоловіків віком від 19 до 27 років.

північна корея планує відправити поліцейських і військовослужбовців на тимчасово окуповані частини Донецької та Луганської областей. Уряд кндр нещодавно наказав північнокорейським торговим компаніям у росії вибрати персонал для відправки на захоплені рф території сходу України.

Як повідомляє південнокорейське видання Daily NK, що спеціалізується на кндр, військові та поліцейські з північної кореї мають брати участь у відновлювальних роботах на окупованих територіях Донбасу.

"Джерело Daily NK у росії повідомило, що 20 січня північна корея видала наказ декільком торговим компаніям, включаючи Cholhyon Construction, афілійовану з міністерством оборони, і Kumrung Construction, яка пов’язана з Генеральним бюро 7 Міністерства соціального забезпечення. З огляду на те, що всі торгові компанії, які отримали наказ, пов’язані з військовими або громадськими службами безпеки, північна корея, схоже, має намір відправити солдатів або поліцейських, а не цивільних осіб, на схід України", – йдеться у матеріалі.

Журналісти пишуть, що кндр має намір відправити в Україну 300-500 чоловіків віком від 19 до 27 років. Вони мають прибути на окуповані території Донецької та Луганської областей наприкінці лютого чи на початку березня 2023 року.

Роль північної кореї у війні росії проти України

30 січня 2023 року генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що в Альянсі знають, що північна корея допомагає російській федерації у війні проти України. Пхеньян надає москві ракети, хоча раніше сторони заперечували цю інформацію.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов розповів, що влада кндр надала російській стороні боєкомплекти і стрілецьку зброю, але це не розв'яже проблеми російських окупантів з постачанням. Він зазначив, що влада кндр обережна в питанні підтримки росії

Крім того, у північній кореї не залишилися осторонь питання надання Україні західних танків. У кндр засудили передачу Україні американських танків, заявивши, що Вашингтон буцімто продовжує "перетинати червону лінію".


За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1255

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]