Головна » 2018 » Травень » 17 » На ринках Ужгорода білі гриби – сто гривень кілограм

На ринках Ужгорода білі гриби – сто гривень кілограм

  Білі гриби на ринках Ужгорода – сто гривень кілограм

На ринках Ужгорода продають перші весняні білі гриби. Правлять по сто гривень за кілограм. Дари лісу користуються в покупців попитом – ароматні і чисті, не червиві.

Сьогодні, 17 травня, – релігійне свято Воснесіння Христове. Хто куди (на роботу, до церкви на Службу Божу чи на престольний празник), а грибарі – до лісу.

О 16.30 на пішохідній зоні біля Зеленого ринку в Ужгороді лісовими трофеями торгують літні чоловік і жінка. Кілограм білих продають по 80 грн. Кажуть, що продавали по сто, а ці готові віддати по 80, бо поспішають додому – в Худльово, що на Ужгородщині.

Під час розмови з кореспондентом “Карпатського об’єктива” з’ясувалося, що пан Михайло – затятий грибар.

    – Перших білих цього року знайшов 5 травня. Скільки живу, так скоро білих не знаходив. Після Юря (свято 6 травня) знайшов ще декілька. З понеділка 14 травня грибаримо у лісах Ужгородщини. Люди за кожним кущем. Але додому кожен повертався з трофеями, – розповідає емоційно, крутячи між пальцями цигарку.

Жінка приєднується до розмови:

    – Тепер погода слугує для грибів: земля прогріта файно, ночі холодні, дощик попадав. Дивіться, гриби чисті і пахнуть, – розламує шапочку на двох грибах. – На кілограм іде багато, бо легкі.

Дядя Міша цікавиться, чи люблю грибарити. Запрошує скласти йому компанію.

    – Ходіть з нами завтра. Але не забудьте взяти чакушку літрову, можна і дві, – вдається до жарту. Від фіґлі задоволено сміється. Припалює цигарку і смачно закурює.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1676

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]