Головна » 2023 » Березень » 30 » На території Лаври жодних провокацій держава не допустить

На території Лаври жодних провокацій держава не допустить

Духовенство УПЦ мп силою не виганятимуть з Києво-Печерської лаври, держава не допустить жодних провокацій. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Він нагадав, що УПЦ мп не відрізняється від інших інституцій і має привести свої документи у відповідність до закону, щоб працювати на території України.

"Для нас це питання національної безпеки, робота російської церкви на території нашої країни не може бути саме з точки зорі нашої безпеки. Якщо будь-яка інституція пов'язана з московією, вона не має права працювати на території нашої країни. Їм треба привести у відповідність всі свої документи, які є у цієї установи. Вони нічим не відрізняються від усіх інших інституцій, які працюють на території нашої держави. У нас заборонена співпраця з країною-агресором", – сказав Данілов.

Він додав також, що Києво-Печерська лавра є власністю держави, власністю громадян, і УПЦ мп має діяти відповідно до існуючих нормативно-правових документів

"Якщо хтось вважає, що має право не виконувати закони нашої країни, то він помиляється. Закони мають виконувати всі, і немає значення хто, чим займається: або Богу служить, або інші справи. Закони не можуть бути вибірковими", – сказав секретар РНБО.

Як повідомлялося, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" 10 березня направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ мп попередження про розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном на підставі виявлених Міжвідомчою робочою групою порушень умов договору.

Згідно з ним, представники УПЦ мп мала полишити приміщення Лаври до 29 березня.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1281

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]