Головна » 2020 » Лютий » 23 » На Закарпатті активізувалися аферисти

На Закарпатті активізувалися аферисти

Псевдобанки і "родичі в біді": На Закарпатті активізувалися аферисти

Винахідливість шахраїв не знає меж, а нові способи позбавити людину грошей та її майна удосконалюють постійно. Аферисти діють на вулиці, в Інтернеті, по телефону і навіть приходять додому

Лише з початку року до Мукачівського відділку поліції надійшло близько півсотні повідомлень щодо різного виду шахрайств, пише Depo.Закарпаття. Усі факти розслідуються за статтею 190 ККУ. Максимальне покарання за таке правопорушення – позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Найпоширеніший метод обману – шахрайство по телефону. Вас обманули, а ви навіть не знаєте, хто це зробив. Після шахрая залишається тільки телефонний номер, який традиційно перебуває "поза мережею".

Одна зі схем – "Ваш родич у біді". Вам телефонують з повідомленням про те, що ваші близькі, потрапили у лихо або їх затримала поліція, і вимагають кошти для вирішення проблеми. Правоохоронці радять ніколи не перераховуйте кошти на вимогу невідомих вам осіб, перевірте, де знаходяться ваші рідні та зателефонуйте одразу ж до поліції за телефоном "102".

Ще одна схема – "Псевдобанківські працівники". Якщо Вам зателефонували чи надіслали sms-повідомлення з проханням повідомити свій пін-код чи активізувати картку, то ні в якому разі не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, пін-код або смс-код. Пам’ятайте, працівники банку не мають права уточнювати особисті дані у телефонному режимі. У випадку такого виду шахрайства правоохоронці радять телефонувати на офіційну гарячу лінію банку задля уточнення інформації.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-02-2020
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1404

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]